Spaniolii caută căpșunari la Botoșani

În contextul în care România se confruntă cu o acută lipsă de forţă de muncă, numai la Botoșani fiind în această săptămână disponibile 1.144 de slujbe, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani promovează sute de locuri de muncă în agricultura spaniolă. Mai exact, Surexport Compania Agraria din Almonte, regiunea Huelva oferă 900 de locuri de muncă la cules de căpșuni, zmeură, mure și afine.

Potrivit angajatorului spaniol, cei selectați vor lucra șase ore și jumătate pe zi, cu pauză de masă o jumătate de oră, în conformitate cu acordul colectiv din provincia Huelva. Spaniolii caută 600 de femei și 150 cupluri. Doritorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani, experiență în agricultură și să fie capabili să recolteze căpșuni, afine, zmeură și mure, la temperaturi ridicate în primăvară, din sere. Spaniolii nu solicită cunoașterea limbii și nici a alteia de circulație internațională.

Salariu se va plăti pe card și este echivalentul a aproximativ 40 de euro pe zi, iar la sfârșitul campaniei, angajatorul va plăti un bonus de 0,70 euro cenți/zi pentru persoanele noi și 0,80 euro cenți/zi la persoanele care au mai lucrat la firmă. Orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră. Cazarea este gratuită, în schimb cei care vor fi selectați vor plăti utilitățile care se ridică la 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Durata contractului poate fi de trei luni, șase luni sau nouă luni, cu perioadă de probă 15 zile. Contractul începe cu 1 martie 2020.

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul AJOFM, telefon 0231536791, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Deja ai votat!