Blocuri finalizate, dar fără utilităţi, în noul cartier de pe Şoseaua Iaşului

0
dig

Ritmul de lucru în Primăria Botoşani este, de multe ori, departe de cel dorit şi aşteptat de cetăţeni. Un exemplu în acest sens este şi proiectul vizând construirea de locuinţe pentru tineri, pe Şoseaua Iaşului. În urmă cu trei zile, Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a semnat protocolul de predare – primire a obiectivului de investiţii „Locuinţe pentru tineri destinate închirierii”, care s-au construit pe Şoseaua Iaşului  de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe. În baza acestui protocol, 80 de apartamente au intrat în patrimoniul primăriei.

„Ca un fapt inedit, vă pot spune că procesul verbal de recepţie a lucrărilor este semnat de către reprezentanţii ANL, Inspectoratului de Construcţii şi Muncipiului Botoşani încă din data de 12 septembrie 2019, dar nici până astăzi nu avem finalizate lucrările la utilităţi, astfel încât aceste locuinţe nu pot fi repartizate tinerilor şi Ministerului Apărării Naţionale, aşa cum avem protocolul, pentru că blocurile nu sunt branşate la reţele de apă, canalizare, gaz, energie electrică”, a declarat Cosmin Andrei. Acesta susţine că amânarea lucrărilor la utilităţi are la baza unele calcule electorale. „Interpretez acest lucru ca o măsură cu un puternic caracter politic şi electoral pe care a făcut-o domnul Flutur, sincronizând recepţia la utilităţi cu campania electorală, care urmează în luna mai şi dorind să-şi sporească capitalul de imagine beneficiind de acest proiect”, a precizat viceprimarul. Potrivit viceprimarului, acest obiectiv de investiţii trebuie protejat în sezonul rece, edilii urmând a fi direct răspunzători de eventualele deficienţe apărute din cauza faptului că acele locuinţe nu sunt încălzite.

Viceprimarul nu-şi poate explica de ce a trecut atât de mult de la procesul verbal de recepţie până la semnarea protocolului de predare – primire. „Acest proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor a fost semnat şi de către reprezentanţi din cadrul primăriei şi, cu siguranţă, domnul primar a fost informat. Mai mult, în procesul verbal se recomandă finalizarea lucrărilor de sistematizare pe verticală, utilităţi, apă, canalizare, energie electrică şi gaze naturale conform contractului încheiat în anul noiembrie 2018 şi asocierea Conrec, Instalcon şi Elpro. Investitorul va permite utilizarea construcţiei doar în conformitate cu prevederile articolului 22 din legea 10, calitatea în construcţii”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur se află în concediu până pe 27 ianuarie, fiind plecat din ţară. Cel mai probabil, va oferi explicaţiile necesare în legătură cu acest proiect săptămâna viitoare. Cert este că în proiectul de buget pe acest an sunt prinse fonduri pentru execuţie utilităţi  Ansamblu locuinţe Şoseaua Iaşului.

Constructorul a finalizat blocurile în decembrie 2018. Practic, peste acele blocuri au trecut aproape două ierni, astfel că nu este exclus să apară unele probleme, din cauză că acele imobile nu sunt încălzite.

Din cele 80 de locuințe, 40 vor fi cedate Ministerului Apărării, aceasta fiind condiţia la cedarea terenului către municipalitate. Pentru celelalte 40 de apartamente care vor fi repartizate există sute de solicitanţi. Din evidenţele primăriei reiese că au depus dosare pentru o locuinţă ANL aproximativ 600 de botoşăneni.

dav
dig
dig
dig
Deja ai votat!
se încarcă...