Colaborare între Asociaţia “Grup Civic” şi DGASPC pentru binele botoşănenilor

0

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, a anunţat că a semnat astăzi o convenţie de colaborare cu conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani. „După trei luni de activitate în care am reușit împreună cu dumneavoastră să ajutăm 21 de familii, să reconstruim cinci case, să construim, în doar 41 de zile, o casă de la zero pentru cinci copii premianți și să ajungem la 5.150 de copii cu un pachet cu dulciuri și o portocală, astăzi, după mai multe discuții, am semnat o convenţie de colaborare cu DGASPC”, a declarat Daniel Câşlariu. Convenţia asigură cadrul acordării de servicii de consiliere și suport material familiilor aflate în risc social pentru a depăși situația de vulnerabilitate.

Scopul convenţiei constă în participarea comună la prevenirea separării copilului de familie, reducerea numărului copiilor instituţionalizaţi prin menţinerea acestora în familii, sprijin material pentru familiile aflate în risc social în scopul depăşirii perioadei de vulnerabilitate, în funcţie de nevoi, analizarea situaţiei socio-familiale a fiecărei familii ajunsă în atenţia Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani şi DGASPC, prin compartimentele de specialitate, în scopul acordării unui sprijin material care să corespundă nevoilor individuale.

„Sunt încântat de deschiderea pe care am găsit-o la conducerea DGASPC şi de dorinţa de a colabora în direcţia sprijinirii semenilor aflaţi în situaţii de risc. În aceste trei luni am demonstrat că faptele bune se pot multiplica, prin implicare şi dorinţă de a veni în sprijinul semenilor cu care soarta nu a fost prea darnică. Sunt încrezător că vom rezolva multe lucruri frumoase împreună cu conducerea şi funcţionarii din cadrul DGASPC, dar şi cu toţi oamenii dornici de a face bine”, a declarat Daniel Câşlariu.

Deja ai votat!
se încarcă...