Momente emoţionante la Simpozionul dedicat Unirii Principatelor Române (video)

0

Simpozionul dedicat Unirii Principatelor Române, organizat astăzi la Muzeul Judeţean, s-a încheiat cu un moment deosebit. Îmbrăcat cu o frumoasă cămaşă tradiţională, Alexandru Meteleţ a interpretat la mandolină cântecele patriotice „Doamne, ocroteşte-i pe români!”, „Noi suntem români”, „Tot ce-i românesc nu piere” şi „Treceţi, batalioane române, Carpaţii” şi a reuşit să-i emoţioneze până la lacrimi pe cei prezenţi. Tânărul artist a fost răsplătit cu multe aplauze.

Alexandru este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „AT Laurian” şi în anul cinci la Şcoala Populară de Arte <George Enescu> Botoşani, unde studiază pianul, cu profesorul Lucian Belcescu. „Unirea Principatelor Române este un eveniment istoric deosebit. Ar trebui să ne raportăm la trecut, pentru că avem ce învăţa. Eu nu cred că de la Alexandru Ioan Cuza s-a ridicat un om de stat mai mare ca el în această ţară. Un conducător mai bun ca Alexandru Ioan Cuza nu am avut. Nimeni nu l-a întrecut până acum. A fost ultimul cel mai bun conducător român”, a spus Alexandru. El a învăţat de la bunici şi părinţi să iubească ţara şi muzica. „Eu sunt stră – strănepotul primului răsculat din anul 1907, Trifan Roman Grosu”, a mai afirmat  tânărul.

Alexandru vrea să urmeze facultatea de medicină, dar nu va renunţa la muzică. „Atât timp cât mai avem astfel de tineri, tot ce-i românesc nu piere”, a spus istoricul Sergiu Balanovici.

Deja ai votat!
se încarcă...