Unul din cele mai căutate antibiotice revine în farmacii

0

La câte medicamente dispar de pe piaţă, mai sunt şi excepţii. Moldamin, unul din cele mai căutate antibiotice, a revenit pe piaţa farmaceutică.

După ce a dispărut de pe piaţă de mai bine de un an, Moldaminul a intrat din nou pe linia de producţie al companiei Antibiotice Iaşi. Medicamentul, extrem de apreciat şi căutat de către mii de bolnavi, are însă şi „concurenţă” de peste Prut, medicii şi farmaciştii avertizând în privinţa riscurilor ca bolnavii să îşi administreze un medicament care nu este verificat şi aprobat în ţara noastră. „Am observat că au apărut anunţuri pe diverse grupuri din partea unor persoane car vând acest medicament procurat din Republica Moldova. Este mai ieftin, ce e drept, la noi o fiolă costând 30 de lei, însă trebuie ştiut că acel medicalemt are concentraţii diferite faţă de noi, are un alt sistem de verificare şi aprobare a calităţii, oamenii trebuie să ştie că există riscuri foarte mari să îşi injecteze în organism un medicament neverificat corespunzător”, a spus un farmacist botoşănean.

Moldamin face parte din grupul de medicamente denumite antibiotice beta lactamice, peniciline sensibile la betalacatamază. Moldamin acţionează împotriva unor germeni sensibili la penicilină care determină infecţii localizate la nivelul aparatului respirator superior. Este indicat în profilaxia infecţiei streptococice la pacienţi cu reumatism articular acut şi în sifilis.
Reumatismul articular acut este o reacţie inflamatorie a organismului ce apare ca răspuns la agresiunea streptococului beta hemolitic de grupa A.

Moldaminul este unul din cele mai vechi medicamente din portofoliul companiei Antibiotice, fondată în anul 1955.

Deja ai votat!
se încarcă...