Zi vijelioasă

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până în această seară, ora 20:00 pentru județul Botoșani. Pe lângă Botoșani, de avertizare mai sunt vizate toate județele din estul țării, zona Carpaților Meridionali și județele din sud-vestul țării. Este vorba de: Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Astfel, în intervalul 22 ianuarie, ora 16:00 – 23 ianuarie, ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi local în Orientali, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h.

Totodată, în Moldova, vântul se va intensifica treptat, local şi temporar cu rafale de 55 – 65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), de 70 – 80 km/h.

Vântul va aduce și o scădere a temperaturilor cu 5ºC – 6ºC pentru ziua de astăzi, iar de mâine acestea vor urca din nou spre 8ºC – 10ºC, săptămâna viitoare anunțându-se a fi una de primăvară veritabilă.

Deja ai votat!
se încarcă...