spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTA fost stabilit programul pe întreţinere şi reparaţii străzi

A fost stabilit programul pe întreţinere şi reparaţii străzi

Edilii botoşăneni au stabilit programul pe întreţinere şi reparaţii străzi. „Lista a fost întocmită în funcţie de urgenţele pe care le avem în municipiu, în zonele care sunt cele mai degradate. În primul rând, vom continua cu lucrările în Aleea Pinului pentru că anul trecut am făcut doar jumătate din acestea şi vom continua cu acele alei deteriorate pe care le vom repara integral. Apoi, vom continua cu strada Teatrului. La intersecţia dintre strada Teatrului şi strada Mihail Kogălniceanu, avem o zonă în jurul acelui punct termic unde vom continua cu reparaţiile. Ca noutate, vom intra în ansamblu Curcubeului, cartierul cuprins între străzile Primăverii, Pacea, Octav Onicescu şi Bulevardul George Enescu. Este o zonă unde ne-am dorit să intrăm cu lucrări încă din anii trecuţi, dar societatea Delgaz Grid a înlocuit acolo conductele vechi. Compania a finalizat lucrările şi acum avem posibilitatea să intervenim la alei şi trotuare”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

În lista stabilită în aceste zile a mai fost inclusă strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul între strada Bucovina şi Bulevardul Eminescu. „Ne dorim şi această lucrare de mult timp. De asemenea, nu am renunţat la ideea ca pe strada Viilor să scoatem acele dale de tramvai, pe care nu le are nimeni  în gestiune. Acestea au fost montate înainte de anii 1990 dar niciodată nu a circulat tramvaiul pe acolo. Acel tronson face parte din centura oraşului şi îmi doresc să-l modernizez. Zona respectivă are probleme şi la trotuare. Vom interveni începând din sensul giratoriu dintre strada Bucovina şi strada Viilor până la intersecţia cu strada Mihail Kogălniceanu. Acolo, dacă vom intra, vom repara trotuarele integral, vom scoate dalele şi vom asfalta”, a explicat Marian Murariu.

Totodată, o altă zonă unde edilii plănuiesc lucrări este strada Pacea, de la strada Sucevei până la strada Manoleşti Deal. „Este o zonă foarte denivelată, cu gropi, trotuarele sunt foarte stricate. Lucrările au fost solicitate de mulţi cetăţeni, printre care şi cei care vin din Zona Industrială şi merg pe Ocolitor Pacea, ca să evite aglomeraţia din centrul oraşului. De asemenea, vrem să intervenim şi pe tronsonul din strada Petru Rareş, între Bulevardul Mihai Eminescu şi Calea Naţională. Şi acea zonă este degradată, la fel şi trotuarele”, a mai spus Marian Murariu.

Tot în listă a fost inclusă şi strada IC Brătianu, de la intersecţia cu strada Eternităţii, până la intrarea în Penitenciar.

„O altă arteră pe care o am în vedere, este strada Eternităţii, care va fi asfaltată după ce vor fi finalizate lucrările de pe strada Drumul Tătarilor. Am primit solicitări din cartierul Zorilor. Noi am făcut plombări în fiecare an, dar cred că ar trebui să intrăm cu lucrări mai ample acolo, dar şi în cartierul Primăverii, în zona Aleea Nucului, Aleea Parcului, Aleea Scurtă, Aleea Elie Radu şi în cartierul Griviţa.

După cum aţi observat, avem probleme în mai multe zone ale oraşului. Zilnic fac verificări în oraş cu colegii de la Direcţia Edilitare. Lucrările pe străzi au fost demarate, dar sunt, deocamdată, la o scară mai mică. Acestea vor fi de o amploare mai mare după ce va fi aprobat bugetul”, a concluzionat Marian Murariu.

Bugetul estimat pe întreţinere şi reparaţii străzi este de opt milioane de lei, însă este puţin probabil că va fi alocată această sumă, în condiţiile în care în ultimii ani suma cheltuită cu această destinaţie a fost mai mică. Dacă în 2017 s-au cheltuit cinci milioane de lei, anul trecut suma a fost de doar 3,5 milioane lei, motivat de faptul că s-a încheiat contractul multianual şi a durat ceva timp până a fost încheiat altul. În aceste condiţii, edilul a arătat că lucrările vor depinde de fondurile alocate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...