Botoșănenii nu s-au înghesuit la sărbătorirea Micii Uniri (foto – video)

0

Împlinirea a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românescă, sub numele „Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti” şi sub conducerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza, a fost marcată și la Botoșani. Prezența botoșănenilor la manifestare a fost una mult mai redusă decât anul trecut, în ciuda faptului că vremea a fost acum mult mai caldă.

Prefectul Alexandru Colbu, subprefectul Dan Nechifor, șefii structurilor subordonate și membrii Cancelariei au pornit la 10:45 pe jos de la Prefectură spre Monumentul Domnitorului Al.I. Cuza din Bulevardul „Mihai Eminescu”.

Aici au fost primiți detașamentul de onoare constituit din angajați ai structurilor Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării. După ce acesta a prezentat onorul prefectului Alexandru Colbu a avut loc o ceremonie militară deschisă de serviciul religios.

Oficialii botoșăneni, reprezentanţii veteranilor şi ai cadrelor militare şi MAI și membrii partidelor politice au depus coroane la monumentul din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

După momentul depunerii de coroane, detaşamentul de onoare format din militari şi angajaţi ai structurilor Ministerului de Interne au defilat prin faţa monumentului.

La final lumea s-a prins într-o mică horă, care s-a învârtit doar câteva zeci de secunde. La început politicienii s-au codit să dea mâna cu cei din conducerea Prefecturii, grupându-se pe partide, timp în care Hora Unirii s-a cam terminat.

Deja ai votat!
se încarcă...