spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTBotoșănenii nu s-au înghesuit la sărbătorirea Micii Uniri (foto - video)

Botoșănenii nu s-au înghesuit la sărbătorirea Micii Uniri (foto – video)

Împlinirea a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românescă, sub numele „Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti” şi sub conducerea aceluiaşi domnitor, Alexandru Ioan Cuza, a fost marcată și la Botoșani. Prezența botoșănenilor la manifestare a fost una mult mai redusă decât anul trecut, în ciuda faptului că vremea a fost acum mult mai caldă.

Prefectul Alexandru Colbu, subprefectul Dan Nechifor, șefii structurilor subordonate și membrii Cancelariei au pornit la 10:45 pe jos de la Prefectură spre Monumentul Domnitorului Al.I. Cuza din Bulevardul „Mihai Eminescu”.

Aici au fost primiți detașamentul de onoare constituit din angajați ai structurilor Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării. După ce acesta a prezentat onorul prefectului Alexandru Colbu a avut loc o ceremonie militară deschisă de serviciul religios.

Oficialii botoșăneni, reprezentanţii veteranilor şi ai cadrelor militare şi MAI și membrii partidelor politice au depus coroane la monumentul din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

După momentul depunerii de coroane, detaşamentul de onoare format din militari şi angajaţi ai structurilor Ministerului de Interne au defilat prin faţa monumentului.

La final lumea s-a prins într-o mică horă, care s-a învârtit doar câteva zeci de secunde. La început politicienii s-au codit să dea mâna cu cei din conducerea Prefecturii, grupându-se pe partide, timp în care Hora Unirii s-a cam terminat.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...