Fostul prefect, Dan Șlincu, a intrat în PSD

0

Astăzi a avut loc Conferința Județeană Extraordinară (CJE) a PSD Botoșani pentru stabilirea delegațiilor partidului la Congresul de alegeri de la sfârşitul lunii februarie. În sală au fost sute de social-democrați, primari, lideri de organizații comunale, dar și directori de deconcentrate.

Printre cei „invitați” a fost și fostul prefect Dan Şlincu, acesta oficializându-și astfel intrarea în rândul social-democraţilor. „Eu am fost numit pe funcția de prefect de un guvern PSD. Am avut o colaborare bună până acum cu organizația locală din Dorohoi a PSD, cu domnul primar Dorin Alexandrescu, dar și cu echipa județeană a PSD-ului, parlamentari, primari, viceprimari, consilieri județeni și locali”, a declarat Dan Șlincu. Acesta susține că motivul pentru care a intrat în PSD este că „această echipă a crezut în mine, iar eu am încredere că această echipă și pe viitor va face lucruri bune pentru județ”.

Dan Șlincu a devenit director la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, funcție pe care a obținut-o pe când era în PNL-ul condus de Florin Țurcanu. Ulterior el a devenit un apropiat al primarului de Dorohoi, Dorin Alexandrescu, cel care l-a propulsat ca prefect. În momentele de degringoladă de după preluarea puterii de către PNL, în negocierile pentru postul de prefect dintre ALDE și PNL a fost avansat și numele lui Dan Șlincu, dar acesta a refuzat propunerile venite din partea noii puteri, preferând să rămână alături de Dorin Alexandrescu.

La lucrările CJE au mai fost prezenți și alți directori de deconcentrate, precum Viorel Zacrețchi (Secția Drumuri Naționale), Teodor Dimitriu (AJOFM), Mihai Gabriel Platon (Inspectoratul în Construcții), Ramona Guraliuc (șefa UPU), Mia Roată (CS Botoșani) sau Doina Nacu (director economic DGASPC). În schimb au lipsit grei ai partidului, precum Mihai Tincu, președintele autosuspendat al organizației municipale Botoșani, Dorin Alexandrescu, primarul de Dorohoi, sau fostul secretar de stat Dan Deleanu, trezorierul organizației județene a PSD.

Deja ai votat!
se încarcă...