Lucrări blocate la blocurile cu locuinţe sociale din ANL Cişmea

0

Botoşănenii care aşteaptă o locuinţă socială de la municipalitate nu trebuie să-şi facă mari planuri pentru acest an. Municipalitatea botoşăneană are în lucru şase blocuri în cartierul ANL Cişmea, însă este puţin probabil ca lucrările să fie finalizate în acest an.

În decembrie 2018, constructorul care a câştigat contractul a renunţat la lucrări invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Lucrările erau atunci la un stadiu de aproximativ 53%.

În această perioadă, funcţionarii din cadrul primăriei actualizează  restul de executat al lucrărilor. Concomitent, se lucrează la elaborarea documentaţiei de achiziţie pentru lucrările rămase de executat, în vederea încheierii unui noi contract de lucrări pentru finalizarea blocurilor.

Contractul pentru realizarea a şase blocuri incluzând 72 de locuinţe sociale (50 de apartamente cu două camere şi 22 de garsoniere) a fost  semnat în martie 2016, valoarea investiţiei fiind de 5,897 milioane lei, plus TVA. Obligaţia municipalităţii este aceea de a finanţa racordarea blocurilor la reţelele de utilităţi, reţele existente în acea zonă.

Deja ai votat!
se încarcă...