Țurcanu bravează înainte de pronunțarea sentinței din dosarul său de corupție (video)

0

Florin Țurcanu bravează cu doar câteva zile înainte de pronunțarea sentinței în dosarul în care este judecat pentru corupție.

Pe 29 ianuarie, magistrații ar trebui să anunțe ce au decis, iar președintele de facto ALDE Botoșani susține că „nu are nicio emoție” și nici nu are de gând să se împuște. „Vă spun și repet: nu am avut în viața mea nicio emoție… Mă rog lui Dumnezeu să fiu sănătos, copiii mei să fie sănătoși și familia mea să fie sănătoasă. Vom aștepta cu toții, vom vedea decizia, care nu este nici a mea și nici a dumneavoastră”, a declarat Florin Țurcanu.

Încercând să-și demonstreze tăria, Florin Țurcanu a jignit femeile. „Cu demnitate voi merge până la capăt, până va fi ultima zi din viața mea oferită de Doamne, Doamne! Nu vă faceți griji! Eu sunt un bărbat adevărat, care trece prin viață așa cum trec bărbații adevărați. Care sunt femei încep să plângă, să se sperie, încep să stea în genunchi, să caute milă, să caute ajutor. Eu nu caut! Merg mai departe”, a mai spus liderul ALDE Botoșani, încercând să sublinieze că nu are „niciun stres”. Cu toate acestea, Florin Țurcanu a intrat în polemică, admonestând jurnaliștii care l-au întrebat despre sentința de săptămâna viitoare. „Vreți să mă împușc înainte de sentință? Ce vreți? De împușcat, nu mă împușc. Ce nu au mai trecut alții prin viață, s-a împușcat vreo unul? Ați văzut că și-au rupt urechile, că au ieșit fără urechi, fără creier? Le-a luat Dumnezeu ceva? Au mers cu demnitate prin viață. Mergem cu demnitate dacă o să fie nevoie, dacă nu, viața este la fel”, a mai spus Țurcanu.

Săptămâna trecută, Tribunalul Botoşani a amânat din nou pronunţarea sentinţei în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean pentru data de 29 ianuarie. Dosarul în care este judecat se află pe rolul instanţei de fond de aproape patru ani, timp în care doi judecători s-au pensionat, astfel încât procesul a fost reluat de la început. Actualul judecător din dosar, Mihaela Mihalache va ieși la pensie pe 1 februarie, iar o nouă amânare ar echivala cu o a treia reluare a procesului.

Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2016 pe motiv că pe perioada cât a fost șef la CJ i-ar fi solicitat omului de afaceri Marcel Bîrsan, administratorul Cornell’s Floor, să-i construiască o vilă la marginea Botoşaniului, pe numele socrului său, în schimbul câștigării unor licitații. În timpul procesului, Florin Ţurcanu a respins acuzaţiile şi a susţinut că întreaga construcţie ar fi fost realizată din banii familiei.

Deja ai votat!