spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTLuptă la baionetă în PSD pentru nominalizarea la candidatura pentru șefia CJ

Luptă la baionetă în PSD pentru nominalizarea la candidatura pentru șefia CJ

Numărul mic de funții elective pe care le va obține PSD în acest an electoral a făcut ca să se ascută săbiile în partid, iar lupta internă tinde să devină, crâncenă chiar sângeroasă pe alocuri.

În cursa pentru nominalizarea la candidatura CJ s-au înscris nu mai puțin de cinci pretendenți și culmea niciunul din tabăra lui Costică Macaleți, care consideră că desemnările de acum vor fi răsturnate după congresul de alegeri de la sfârșitul lunii viitoare.

Cei cinci care au intrat în cursă sunt toți vicepreședinți ai organizației județene: Dorin Birta (vicepreședinte CJ), Sergiu Marian (consilier județean), Relu Tîrzioru (primar de Săveni), Lucian Trufin (senator) și Costel Lupașcu (deputat). „La finalul perioadei pentru înscrierile în competiția interna pentru desemnarea candidatului PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, am centralizat cele cinci candidaturi. Procedura pentru desemnarea candidatului va fi discutată în Comitetul Executiv Județean”, a declarat Alexandra Huțu, secretarul executiv al PSD.

Termenul de depunere al candidaturilor a fost 25 ianuarie, zi în care a avut loc și Conferința Extraordinară Județeană (CExJ) în care s-au stabilit delegații care vor merge peste o lună la congres. Prezent la conferință, actualul președinte al CJ, Costică Macaleți, a precizat că termenul de depunere al candidaturilor în cadrul partidului ar fi ora 24:00. „Mai este timp”, spunea Macaleți. Acesta nu și-a depus însă candidatura, dar vicepreședintele CJ Liviu Toma, văzut în partid ca unul dintre aghiotanții săi, a precizat că aceste candidaturi sau desemnări nu vor mai fi valabile după congres.

La cum arată însă acum lupta, bătălia se va da între Dorin Birta și Lucian Trufin, de altfel cei doi și-au anunțat candidatura de la tribuna CExJ, demarând campania electorală internă. Deputatul Costel Lupașcu a intrat pe ultima sută de metri în cursă, fiind conștientizând probabil că astrele nu se mai pot alinia așa cum au făcut-o acum patru ani, când s-a trezit parlamentar. Prin candidatură, de fapt încearcă să-și negocieze o poziție viitoare după ce i se va termina mandatul.

Tot ca element de negociere și de sprijin a candidaturii lui Lucian Trufin trebuie privită și intrarea în cursă a lui Relu Tîrzioru, care a declarat răspicat că nu dorește să renunțe la Primăria Săveni.
Tot în cheia negocierilor care vor avea loc în acest an trebuie privită și candidatura lui Sergiu Marian, consilier care nu a jucat, până acum, în niciuna dintre cele două tabere din PSD, chiar dacă la alegerile ce au avut loc la șefia organizației municipale l-a contracandidat pe Mihai Tincu.
Tabloul este foarte complicat și la finalul acestei curse de desemnare a candidatului pentru CJ, am putea vedea noi „trădări”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...