Bogdan Buhăianu – A crescut cantitatea de deşeuri colectate selectiv

0

Cantităţile de deşeuri reciclabile colectate în municipiul Botoşani cresc de la lună la lună.  Această creştere este rezultatul campaniei prin care botoşănenii care locuiesc la case au primit saci pentru colectare hârtie/carton şi plastic. „Dacă în septembrie s-au colectat patru tone, din momentul în care în care am împărţit sacii de culoare galbenă şi albastră pentru colectarea selectivă, cantităţile au crescut. În octombrie am avut 13 tone, în noiembrie – 13,5 tone, iar în decembrie, 18 tone”, a declarat Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

Societatea operează şi în mediul rural, în zona IV-a a judeţului, însă aici cantităţile sunt foarte mici. Astfel, dacă în octombrie s-au strâns două tone de deşeuri reciclabile, în noiembrie au fost doar 1,5 tone, pentru ca în decembrie să se ajungă la patru tone. „În zona IV derulăm campanii vizând colectarea selectivă. Începând cu luna decembrie am început să distribuim saci, iar în câteva comune am făcut colectare din casă în casă”, a mai explicat Bogdan Buhăianu.

Potrivit oficialului, din păcate, colectarea selectivă nu merge foarte bine în cartierele cu blocuri. „În platforme avem acele ţarcuri din plasă. Am ajuns la 25 şi construim în fiecare lună câte două – trei ţarcuri pentru a le amplasa în platforme. Întâmpinăm foarte mari probleme cu oamenii străzii care golesc acele ţarcuri pentru a valorifica deşeurilor”, a spus Bogdan Buhăianu.

Pentru a elimina problemele înregistrate în cartierele cu blocuri în privinţa colectării deşeurilor, în municipiul Botoşani va fi funcţional începând cu luna viitoare un sistem de supraveghere video care va fi integrat în dispeceratul Poliţiei Locale. Astfel, trei camere video mobile vor fi montate în zonele unde sunt cele mai mari probleme.

Deja ai votat!
se încarcă...