Magistraţii suspendă activitatea începând de mâine. Procesele în pericol

0
procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani

Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis astăzi declanşarea acţiunilor de protest. Astfel, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor (AGJ) Tribunalului Botoşani s-a decis, cu majoritate de voturi, suspendarea activităţii judiciare a Tribunalului Botoşani pe o perioadă nedeterminată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., cu excepţia cauzelor care se judecă în regim de urgenţă.

“Măsura a fost adoptată ca urmare a iminentei abrogări, în şedinţa Parlamentului de României din 28 ianuarie a.c., a dispoziţiilor legale care reglementează dreptul la pensia de serviciu atât pentru judecători cât şi pentru personalul auxiliar”, se precizează într-un comunicat de presă emis de AGJ a Tribunalului Botoşani.

Reacţia magistraţilor a venit în contextul în care în cursul zilei de astăzi grefierii de la Tribunalul Botoşani şi de la instanţele arondate au organizat o acţiune de protest, în intervalul orar 10 – 12. Procesele au decurs normal, însă cei care nu făceau parte din completele de judecată şi-au încetat activitatea şi au ieşit pe holurile instanţelor tot în semn de protest faţă de intenţia guvernanţilor de a abroga actele normative care reglementează acordarea pensiilor de serviciu personalului din Justiţie.

Deja ai votat!
se încarcă...