Post cu leafă de 13.000 de lei scos la concurs de CJ

0

Botoșaniul continuă să ofere o sumedenie de locuri de muncă. În această săptămână, în oferta Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) sunt disponibile un număr record de slujbe, 1.216.

Printre cele mai atractive sunt posturile scoase la concurs de către Consiliul Județean (CJ) și Spitalul Județean. Astfel, CJ caută un șef de serviciu în cadrul Direcţiei Servicii Publice, Serviciul de management integrat al deşeurilor. Acesta trebuie să aibă o vechime de minim cinci ani și studii superioare, „domeniul fundamental științe inginerești”. Salariul, cu tot cu sporuri, pe care-l va primi cel care se angajează pe acest post se apropie de 13.000 de lei, adică un net de peste 7.500 de lei.

De asemenea, Spitalul Județean „Mavromati” caută doi medici pediatrie, trei pentru medicină internă și un oncolog pentru Botoșani și Săveni, cărora le oferă un salariu de peste 14.000 de lei. La acești bani se adaugă și gărzile care se plătesc cu ora. Tot la Spitalul „Mavromati” este vacant și un post de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă, doar că în acest caz salariul este de doar 3.523 lei, adică un net de 2.000 de lei.

În rest, angajatorii caută specialişti cu studii superioare, în special ingineri (specializaţi: în construcții, în mecanică, în industria alimentară, metalurgie, automatişti, energeticieni sau electronişti), economişti, farmaciști, translatori, dar şi funcţionari în diferite structuri ale administraţiei publice local, atât cu studii medii, cât şi cu studii superioare. De exemplu, se caută un un referent la Primăria Botoșani, pentru care leafa lunară este de 4.434 lei, adică 2.600 de lei.

Oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă, dar, din păcate, în general, salariul oferit este minim pe economie, şi anume 2.230 de lei brut.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite. Majoritatea sunt în domeniul confecţiilor sau construcţiilor.

Cu mici excepții, oferta de muncă este cam aceeași și multe posturi rămân neocupate de luni întregi și asta din cauză că foarte mulți din cei calificați au plecat în străinătate sau în alte zone ale țării, unde salariile oferite sunt mai mari.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!
se încarcă...