Săptămână cu vreme călduță

0

Iarna continuă într-o notă surprinzătoare şi în această săptămână, cu maxime ce vor atinge și chiar depăși 10ºC. Temperaturile medii, atât cele nocturne, cât și cele diurne, vor fi cu aproape 8ºC peste normalul termic al perioadei.

Astăzi vremea va fi mai mult decât frumoasă, urmând a se înregistra temperaturi maxime de 7ºC sau chiar mai mari, în timp ce minimele vor oscila în jurul a -2ºC. Mâine, însă, temperaturile vor crește, maximele urmând a atinge 10ºC, iar minimele vor sări și ele de pragul de îngheț, 2ºC. Miercuri sunt așteptate ploi, ceea ce se va reflecta și asupra temperaturilor, care vor coborî la 7ºC, maximele, și -1ºC, minimele. De joi, vremea se va stabiliza, cu temperaturi diurne de 8ºC-9ºC și nocturne de ușor peste 0ºC.

În condiţiile meteorologice menţionate, speciile de câmp şi pomiviticole îşi vor continua starea de repaus vegetativ pe aproape întreg teritoriul agricol aj județului. De asemenea, pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer, în zonele de câmpie din jumătatea de sud a ţării, vor fi posibile reluări lente şi temporare ale proceselor de creştere şi dezvoltare, în special la culturile înființate în epoca optimă.

Din punct de vedere al rezervei de apă în sol, aceasta nu atinge indicatorii optimi, dar nu este nicio o situație de criză, de secetă profundă.

Deja ai votat!
se încarcă...