Turmă de oi spulberată pe șosea la Cristești (video)

0

Nu mai puțin de 14 oi, majoritatea gestante, au murit după ce un autoturism a intrat în plin într-o turmă ce se deplasa pe marginea drumului.

Accidentul a avut loc luni seara, pe Drmul Județean 207N, între Cristești și Orășeni Deal, unde un Renault Clio, condus de un bărbat de 32 de ani, a lovit mai multe oi care se deplasau pe carosabil. “În urma impactului a rezultat decesul mai multor ovine și avarierea autoturismului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IJP Botoșani.

Șoferul se afla în mașină împreună cu soția și un copil, din fericire aceștia scăpând nevătămați. Ciobanul, care mâna oile, se afla pe marginea drumului chiar cu proprietarul turmei, care tocmai cumpărase oile din Cristești și dorea să le transporte la Orășeni. Ciobanul a fost lovit de oile spulberate de mașină, însă a refuzat transportul la spital.

La fața locului au ajuns un echipaj de Poliție și echipajul SVSU de la Primăria Cristești, sosit pentru a curăța șoseaua de resturile animale. Nu mai puțin de 14 oi, unele gestante, au fost împrăștiate în șanțurile de pe marginea drumului, pe șosea și pe câmp.

Șoferul le-a spus polițiștilor că a nu a văzut oile, turma nefiind semnalizată, în timp ce proprietarul acestora, care era în față, dar și ciobanul, aflat în partea din spate a turmei, spun că purtau veste reflectorizante.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...