Acțiuni în serie organizate de Poliția Rutieră, pe drumurile din județ

0
Multe dintre încălcările ordonanțelor militare au fost descoperite de polițiști în urma unor controale în trafic
Multe dintre încălcările ordonanțelor militare au fost descoperite de polițiști în urma unor controale în trafic

Polițiștii rutieri încearcă din răsputeri să facă ordine pe străzi și pe șosele, însă sunt mulți participanți la trafic continuă să ignore pericolele considerând că lor nu li se poate întâmpla nimic.

În perioada 20 – 26 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Botoşani au organizat o acţiune care a urmărit prevenirea accidentelor rutiere şi creşterea gradului de disciplină rutieră. Cu ocazia acţiunii au fost aplicate 578 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 295 pentru depăşirea limitei de viteză legală, 16 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au fost reţinute 50 de permise de conducere. „Valoarea sancţiunilor aplicate a depăşit suma de 167.000 de lei”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Însă aceasta a fost doar un bilanț al intervenției polițiștilor. În perioada 24 – 26 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Flămânzi-Formaţiunea Rutieră au organizat și ei o acţiune separată, care a vizat prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere din cauza consumului de băuturi alcoolice. Cu ocazia acţiunii au fost controlate 63 de autovehicule şi au fost testaţi alcoolscopic 50 de conducători auto. În urma neregulilor constatate, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, două dintre acestea pentru consum de băuturi alcoolice, şi au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.900 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...