Elevi învăţaţi să nu cadă în plasa traficanţilor de persoane

0

Astăzi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), în parteneriat cu reprezentanţi ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANÎTP)– Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Liceului Stefan Luchian Ștefănești. “Activitățile s-au derulat în cadrul Campaniei <<Esti victimă a traficului de persoane ? Ai drepturi!>>, campanie ce își propune să avertizeze persoanele aflate în situații de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului și să le informeze unde pot găsi ajutor, protecție și informații”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Botoşani.

Participanții au vizionat filmul documentar “Distruge zidul indiferenței”, material video realizat de ANÎTP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul expoatării sexuale, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării. Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane – metoda loverboy și recrutarea în mediul online.

“Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor doua instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017”, se mai arată în comunicatul de presă emis astăzi de IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...