Nemulţumiri de la programul de ridicare a deşeurilor colectate selectiv

0

Colectarea selectivă a deşeurilor lasă de dorit. Problemele sunt cauzate nu numai de cetăţenii care nu înţeleg importanţa unei conduite corecte faţă de mediu prin colectarea selectivă a deşeurilor din gospodărie, ci şi de programul stabilit de societatea Urban Serv. Un botoşănean care locuieşte în comuna Mihai Eminescu s-a declarat nemulţumit de faptul că echipa de la Urban Serv nu a venit pe 27 ianuarie să ridice sacii cu deşeurile din plastic. „Așa funcționează selectarea gunoiului în comuna Mihai Eminescu. A trecut ziua de 27 ianuarie 2020 și gunoiul tot în stradă este. Oamenii și-au dat interesul să-l sorteze, dar nu a mai venit nimeni să-l ridice. Țin să vă informez ca și la această oră (27 ianuarie, ora 17.45 – n.r.) stau sacii la porți. Multă lume i-a dus la tomberon. Cei de la Urban Serv nu-și fac datoria, ori primăria”, este mesajul transmis de botoşănean.

Potrivit programului transmis de societatea Urban Serv, în comuna Mihai Eminescu ziua de 27 ianuarie a fost programată pentru ridicarea sacilor cu deşeuri din plastic, urmând ca pe 31 ianuarie să fie ridicaţi sacii cu deşeuri din hârtie/carton.

Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv, a declarat că luni s-au ridicat sacii cu deşeuri din plastic din comuna Mihai Eminescu, fiind confirmată o cantitate de 530 de kilograme. „S-a trecut pe toate străzile, a verificat şi viceprimarul comunei Mihai Eminescu. A primit şi domnul viceprimar telefoane, dar cetăţenii trebuie să ştie că maşina trece pe străzi o singură dată. A început la ora 7.00 şi a finalizat la ora 16.00. Dacă cetăţeanul respectiv a scos sacul mai târziu, maşina nu mai trece şi a doua oară pe aceeaşi stradă”, a declarat oficialul.

Bogdan Buhăianu a recunoscut că mai sunt probleme, dar, a adăugat că, în timp, lucrurile se vor normaliza şi în privinţa ridicării sacilor cu deşeurile reciclabile.

Valeriu Drobotă, viceprimarul comunei Mihai Eminescu, a explicat că luni a fost prima zi în care s-au ridicat deşeurile de plastic, din comună. „Şi eu am primit câteva telefoane. Cei  de la Urban Serv au început cu Cerviceşti, Cucorăni, Ipoteşti, Cătămărăşti Vale, Stânceşti, Cătămărăşti Deal, Manoleşti. Ei au început la Cerviceşti dimineaţă şi este posibil ca unii cetăţeni să fi scos sacii după ce a trecut maşina. La un moment dat, maşina era în Cătămărăşti Deal şi am mai chemat-o odată la Ipoteşti. Fiind prima zi, mă declar mulţumit de cum s-a derulat activitatea. S-au făcut două curse şi s-au colectat aproximativ 600 de kilograme. Uşor, în timp, vom stabili un program clar. Colectarea acestor deşeuri reciclabile trebuia să se facă de la bun început”, a declarat viceprimarul. Edilul a adăugat că va stabili, de comun acord cu conducerea Urban Serv, un program care să fie adus la cunoştinţa cetăţenilor. „Vom conveni un program pe câteva luni. Vom informa cetăţenii, pe străzi, pe ore, pentru ca ei să ştie când să scoată sacii la poartă. Ne vom mobiliza şi vom informa populaţia în legătură cu programul şi orele de desfăşurare. Eu nu mă aşteptam să se strângă atâta plastic într-o singură zi. Este bine că  fost demarat acest program pentru deşeurile reciclabile, iar lucrurile vor fi puse la punct în timp”, a mai spus oficialul.

Deja ai votat!
se încarcă...