vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAcces gratuit la obiectivele din Parcul Cornişa pentru persoanele cu handicap -...

Acces gratuit la obiectivele din Parcul Cornişa pentru persoanele cu handicap – Măsura va fi propusă în CL

Persoanele încadrate în grad de handicap vor beneficia de gratuitate în Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Măsura a fost anunţată de viceprimarul Cosmin Andrei.

„Am avut solicitări din partea însoţitorilor şi chiar a persoanelor cu handicap pentru a facilita accesul gratuit în Parcul de Agrement Cornişa. În acest sens, intenţionez să propun o modificare de regulament pentru a veni în întâmpinarea acestor solicitări, pe care le consider oportune. Am construit această zonă de agrement cu banii botoşănenilor, ai noştri, ai tuturor, am investit zeci de milioane de lei şi nu trebuie să punem neapărat profitul pe primul loc” , a declarat Cosmin Andrei.

Viceprimarul a declarat că s-a hotărât să propună acest lucru după ce mama unui copil încadrat în grad de handicap s-a prezentat în audienţă şi i-a spus că nu a fost primită cu copilul la Cornişa „pentru că nu este pe listă”. „Lista a fost trimisă de la primărie. Doamna mi-a spus că în acest moment există o listă, a dorit şi dumneaei să intre şi de la Cornişa i s-a spus că nu este pe lista cu persoanele care beneficiază de gratuitate. De aici am plecat, de la acest acces discreţionar, care nu înţeleg cum s-a făcut, cine a aprobat, de ce a aprobat, cine plăteşte pentru aceste persoane. Este incorect ceea ce se întâmplă”, a spus Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, în aceste condiţii, se impune aprobarea unui regulament pentru toate persoanele încadrate în grad de handicap. „Facem un acces gratuit, cu un regulament pentru toate persoanele cu handicap, urmând să stabilim un cadru corect pentru toată lumea, pentru a nu mai exista diferenţe. Aceste persoane au în general gratuităţi şi în Uniunea Europeană şi consider că este bine să aplicăm această măsură şi la Parcul Cornişa. Nu cred că botoşănenii vor avea de comentat în legătură cu această măsură deoarece nu trebuie să uităm că vorbim de persoane care au suficiente probleme”, a precizat Cosmin Andrei.

Viceprimarul ia în calcul acordarea unor abonamente pentru aceste persoane, care să includă un număr de ore săptămânal de acces la obiectivele din parc. Numărul de ore va fi stabilit în Consiliul Municipal.

„Înţeleg că în acest moment există un acces discreţionar pentru persoanele cu handicap la Parcul Cornişa, sub o formă de aprobare din partea Executivului şi acest lucru nu este în regulă. Trebuie să facem un cadrul legal pentru toată lumea, pentru aceşti beneficiari, astfel încât să putem aproba în Consiliul Local sprijinul pe care îl poate acorda comunitatea botoşăneană unor semeni aflaţi în nevoi şi dând astfel dovadă de spirit de solidaritate”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...