spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTArtiştii în sărbătoare: culoare, muzică şi musafiri de înaltă ţinută

Artiştii în sărbătoare: culoare, muzică şi musafiri de înaltă ţinută

Liceul de Artă “Ştefan Luchian” se află, în această săptămână în sărbătoare. Concerte, concursuri, invitaţi universitari şi lucrări de teorie muzicală reprezintă momente atent ticluite pentru a compune programul „Zilelor Liceului Ştefan Luchian”. Aflat la a XII-a ediţie, evenimentul se desfăşoară în perioada 27 ianuarie -1 februarie şi are cel puţin un moment cu greutate dedicat fiecărei categorii de artişti.
Pictorii cei mici au avut la dispoziţie Concursul Judeţean de Arte Plastice adresat copiilor din clasele I-IV, „Ştefan Luchian – pictorul florilor, prietenul copiilor”.
În zilele de 27 şi 28 ianuarie muzicienii s-au întrecut în măiestrie într-un recital vocal-
instrumental dar şi în cadrul unui concurs interjudeţean de tehnică pianistică. Tineri muzicieni din Botoşani, dar şi din Suceava, Bacău sau Iaşi au trebuit să-şi depăşească emoţiile şi să impresioneze un juriu al cărui preşedinte a fost Ciprian Ion, conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii Naţionale de Artă “George Enescu” din Iaşi.
Tot pe 28 ianuarie a avut loc deschiderea Cursului Master – class pian susţinut de cunoscutul pianist Horia Maxim. Profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, acesta este considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale, având o vastă experienţă atât ca solist concertist – colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România, sub bagheta unor prestigioşi dirijori – cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini, în diferite ansambluri camerale. Elev al îndrăgitului Dan Grigore, Horia Maxim a demonstrat o înaltă măiestrie pianistică în concerte susţinute în importante săli de concert de pe trei continente, iar acum este la Botoşani pentru a devoala măcar parţial tainele clapelor, urmând ca vineri, 1 februarie, la Casa Sindicatelor, să performeze alături de Filarmonica Botoşani, sub bagheta dirijorului Florin Totan.
Tot vineri seară se încheie şi sărbătoarea artiştilor plastici din liceul de artă, odată cu vernisajul expoziţiei – concurs „Omagiu Ştefan Luchian”. Peste 300 de lucrări trimise din întreaga ţară, de la licee şi şcoli de artă, dar nu numai, au intrat în competiţie, iar cele mai expresive creaţii vor fi premiate şi vor putea fi admirate în zilele următoare de vizitatorii Galeriilor de Artă „Ştefan Luchian” din Botoşani.
Zilele liceului botoşănean includ şi o competiţie dedicată doar profesorilor, dascălii având posibilitatea să demonstreze cât de bine stăpânesc arta teoriei muzicale, simpozionul „Incursiune prin curriculum” făcând o trecere în revistă a produselor ştiinţifice recent semnate atât la Botoşani, cât şi în liceele de specialitate din Suceava, Piatra Neamţ Iaşi sau Bacău. Lucrările vor fi publicate într-un volum electronic şi vor fi la dispoziţia tuturor celor interesaţi de acest domeniu.
„E o efervescenţă în aceste zile în liceul „Ştefan Luchian” ce duce la derularea multor momente intense şi frumoase. Numeroase repetiţii şi eforturi creatoare consistente sunt acum răsplătite, iar emoţiile se împletesc cu bucuriile celor mici şi mari. Felicitări tuturor şi le doresc să se bucure de scurtele momente de relaxare, pentru că bat la uşă noi concursuri şi olimpiade.”

, este mesajul profesorului Beatrice Cătălina Păpădie, directorul liceului botoşănean de artă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...