Corneliu Popescu vrea schimbarea șefei DSVSA până la sfârșitul săptămânii (video)

0

Liderii organizației județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Botoșani cer partenerilor de guvernare de la PNL să respecte protocolul semnat pentru susținerea Guvernului Orban și a candidaturii lui Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale și să numească în funcție șefii la cele patru instituții pe care le-au negociat până pe 1 februarie. Este vorba de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Inspecția Fiscală de la Direcția Finanțelor Publice, Direcția Silvică și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). „Partidul Mișcarea Populară ne-a anunțat de la nivel central, încă din decembrie, că în urma negocierilor, PMP Botoșani poate susține patru instituții. Am ales, de comun acord, cu partenerii noștri populari europeni, adică Partidul Național Liberal, cele patru instituții… Am putut să ne alegem oameni pe care să-i putem susține, oameni care, cred, că sunt competenți, oameni care nu pot fi învinuiți sau învinovățiți de ceva”, a declarat Corneliu Popescu. Acesta a mai afirmat că a trimis către PMP central instituțiile pe care le-a ales și CV-urile celor pe care organizația locală îi susține pe funcție. Este vorba de Rodica Zelincă pentru DSVSA, de Cornel Aioanițoaie pentru Inspecția Fiscală, de Marius Havriș pentru Direcția Silvică și de Dan Moldoveanu pentru ITM. Interesant este faptul că trei dintre directorii propuși sunt deja pe funcții: este vorba de Marius Havriș, Cornel Aioanițoaie și Dan Moldovanu, care dețin funcțiile ca interimari. Cel de al patrulea post pus în discuție, cel de director al DSVSA, este ocupat de liberala Minodora Vasiliu. Aceasta a rezistat pe funcție fără probleme și pe timpul guvernării PSD, dar, în ultima perioadă, Corneliu Popescu a discutat de mai multe ori despre schimbarea ei. De asemenea, săptămâna trecută s-a zvonit că Minodora Vasiliu va fi transferată la Tulcea, iar în locul său va fi adus cineva din Olt.

În această perioadă, Minodora Vasiliu este în concediu de odihnă. Aceasta susține că este la curent cu discuțiile despre înlocuirea sa doar din presă, oficial nefiindu-i transmis nimic. „Respect părerile și nu am ce să comentez”, a declarat Minodora Vasiliu.

Numele înlocuitoarei sale, Rodica Zelincă a fost vehiculat și pentru postul de subprefect, care i-ar reveni PMP.

Pe de altă parte, mai trebuie spus că numele a doi dintre directorii pe care a anunțat că-i susține PMP ar fi susținuți și de cei de la ALDE, în discuție fiind aceeași Rodica Zelincă și Dan Moldoveanu. Corneliu Popescu susține însă că anunțul făcut de consăteanul său de la conducerea ALDE, Florin Țurcanu, ar ascunde de fapt o stratagemă nereușită prin care să determine PMP să renunțe la cei doi.

Deja ai votat!
se încarcă...