Florin Ţurcanu – “Vom uza de toate căile de atac !”

0

Contactat de reporterii “Monitorul”, Florin Ţurcanu a refuzat să comenteze decizia instanţei de judecată prin care a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie, rezumându-se în a spune că va uza de toate căile de atac pentru a-şi dovedi nevinovăţia. “Nu pot fi comentarii în acest moment. Există cale de atac şi vom profita de tot ce ne permite legislaţia”, a spus Florin Ţurcanu, care a adăugat că va face alte precizări în cadrul unei conferinţe de presă care a fost anunţată pentru ziua de mâine, 30 ianuarie a.c.

Reamintim că în cursul zilei de astăzi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean din perioada 2012 – 2014, Florin Ţurcanu a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Botoşani la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în aprilie 2016 întrucât în perioada 2013 – 2014 i-ar fi solicitat omului de afaceri Marcel Bîrsan, care administra societatea Cornell’s Floor SRL, să-i construiască o casă la marginea municipiului Botoşani, pe numele socrului său, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă angajaţii CJ şi o serie de primari aşa încât firmele lui să câştige o serie de licitaţii. Casa ar fi fost ridicată prin intermediul unei firme paravan, Marcel Bîrsan oferindu-i fostului preşedinte CJ şi o serie de bani pentru ca acesta să “plătească” facturile fictive emise.

Afacerea a ieşit la iveală la finele lui 2015, când procurorii DNA au organizat mai multe percheziţii. În urma anchetei, Marcel Bîrsan a recunoscut totul şi l-a denunţat pe Florin Ţurcanu. Ba mai mult, omul de afaceri a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA, în urma căruia a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru cumpărare de influenţă, acordul cu pricina fiind validat şi de instanţele de judecată.

Deja ai votat!
se încarcă...