Liviu Axinte, liderul LSI – Am vrea să nu fim folosiţi în lupta electorală dintre partide

0

Sindicaliştii din învăţământ sunt supăraţi că iar au ajuns masă de manevră electorală, în condiţiile în care în spaţiul public se tot vorbeşte despre majorarea salariilor în acest domeniu de activitate. „Nu suntem de acord cu folosirea acestei teme a majorării salariilor în scop electoral, în perioada aceasta, când se promovează în spaţiul public ideea că salariile s-ar mări doar în învăţământ. Este bine să înţelegem că această modificare salarială are loc în întreg sistemul bugetar, cu excepţia sistemului sanitar. Nu este vorba de o favoare care ar fi făcută doar angajaţilor din învăţământ. Credem că toată această prezentare este făcută cu scop electoral”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit acestuia, majorarea reprezintă 25% din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea salarizării personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi salariul de bază din luna decembrie 2018. Practic, nu este vorba de o majorare cu 25% a salariilor, cum greşit se spune în spaţiul public.

Sindicaliştii din  sistemul educaţional nu au uitat nici acum campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2008, când s-a tot vorbit de o majorare de 50% a salariilor în învăţământ. „Ca să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat de ani de zile,  în anul 2008, cu legea 221 şi ulterior cu alte legi, am vrea să nu fim folosiţi în campania electorală, în lupta electorală dintre partide pe tema aceasta a asigurării unor salarii extraordinare în învăţământ, vezi Doamne, la un nivel nemaiîntâlnit”, a spus Liviu Axinte.

Totodată, Liviu Axinte a arătat că, aşa cum au fost gândite în legea salarizării, creşterile salariale erau spectaculoase pentru întreg domeniul bugetar. „În condiţiile în care nu se mutau contribuţiile, atunci, da, erau creşteri salariale efective. După ce şi-au dat seama ce implică aplicarea legii, aţi văzut ce s-a întâmplat, s-au mutat contribuţiile în sarcina angajatului, integral şi, practic, avem salarii de 4.000 de lei brut, dar colegii iau în mână 2000 de lei”, a concluzionat Liviu Axinte.

Deja ai votat!