Acasă la Enescu cu elevii Liceului de Artă „Ștefan Luchian”

0

Seria manifestărilor culturale organizate la Muzeul Memorial „George Enescu” sub genericul „Acasă la Enescu” vor continua la acest sfârșit de săptămână.

Astfel, acțiunea inițiată de antreprenorul Ștefan Silion a fost preluată de reprezentanții instituțiilor muzeală și a celor de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și au organizat un recital instrumental duminică, începând cu ora 11:00. La acesta își vor da concursul elevii artiști botoșăneni: Victor Huțanu, Carol Dănilă, Vladimir Pițu, Andreea Hliban, Nicolae Bucur și Medeea Bichir (pian), Adelina Cusin, Giulia Portariuc, Andreea Vecliuc, Radu Ștefan Iacob și Andrada Netedu (canto clasic) și Andrei Pițu (chitară). Aceștia sunt pregătiți de către profesorul Adrian Moroșanu, profesoara Mirela Frangu, respectiv profesoara Carmen Cojocaru.

În program vor fi susținute mici lucrări de J.S. Bach, G. Bononcini, W.A. Mozart, Burg Muller, A. Stoica, N. Bretan, F. Chopin, C. Debussy, D. Agvada și J.K. Mertz.

Trebuie spus că în aceste zile elevii de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” au sărbătorit împlinirea a 152 de ani de la nașterea marelui pictor originar din Botoșani și care dă numele unității de învățământ. Pe lângă pictură, Ștefan Luchian a fost atras și de muzică și a studiat tainele flautului la Conservator.

Deja ai votat!
se încarcă...