Răfuială ca-n Vestul Sălbatic cu urmăriri, puști de vânătoare și amenințări

0

Doi suceveni sunt anchetați de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) Botoşani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere şi violare de domiciliu, după o scenă ca în Vestul Sălbatic.

Totul s-ar fi petrecut miercuri, pe 29 ianuarie a.c., incidentele plecând de la o serie de suspiciuni privind un eventual act de braconaj. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, cei doi suceveni, de 26 şi 31 de ani, care participau la o vânătoare autorizată, se aflau pe fondul de vânătoare din comuna Cristeşti, moment în care au observat pe drumul comunal DC 51 un autovehicul de teren în care se aflau trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 34 şi 42 de ani şi trei câini ogari. Bănuind că aceștia s-ar fi aflat la braconaj, cei doi suceveni au urcat într-o mașină și au plecat în urmărirea autovehiculului respectiv până în curtea locuinţei unuia dintre ocupanţii acestuia, de pe raza comunei Curteşti, unde, având asupra lor arma de vânătoare, i-au agresat pe doi dintre presupușii suspecți, i-au ameninţat cu acte de violenţă, după care au distrus luneta mașinii.

Incidentul violent a ajuns în atenția Inspectoratului de Poliție Județean, cercetările fiind preluate de polițiștii din cadrul SAESP. „În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs evenimentele, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se propună soluţie procedurală. Totodată, s-a procedat la ridicarea armei de vânătoare şi muniţia aferentă de către poliţiştii din cadrul SAESP Botoşani”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...