Şcoala 13 Botoşani, în sărbătoare (video)

0

Şcoala 13 din municipiul Botoşani este în aceste zile în sărbătoare. Prestigioasa unitate de învăţământ, care în anul 1986 era a doua unitate din ţară ca număr de elevi, având 3611 copii, marchează patru decenii de activitate. 40 de generaţii de elevi s-au pregătit aici şi şi-au luat zborul în viaţă. Conducerea unităţii a dorit să marcheze într-un mod festiv cei 40 de ani trecuţi de la deschiderea şcolii. Unitatea şi-a început activitatea în cartierul care era numit Statele Unite, dat fiind faptul că aici locuiau mulţi botoşăneni aduşi la oraş de industrializarea decisă de vechiul regim.

Unitatea are acum 460 de elevi şi lucrează într-un singur schimb. Şcoala 13 a câştigat în ultimii ani două finanţări a câte 20.000 de euro care au permis achiziţionarea unui cabinet de informatică cu 30 de calculatoare, dar şi dotarea tuturor sălilor de clasă cu videoproiector, laptop, sistem audio şi table interactive, pentru ca toţi copiii să beneficieze de o activitate didactică de calitate.

Astăzi, 30 ianuarie, a avut loc întâlnirea foştilor elevi, care a înregistrat momente emoţionante în rândul participanţilor. Programul zilei a continuat cu un program artistic susţinut de elevii şcolii. Prin cântec şi dans aceştia au dorit să arate că sunt frumoşi şi talentaţi şi se bucură de această mare sărbătoare. La spectacol au participat şi mulţi părinţi, dovadă că la Şcoala 13 elevii, cadrele didactice şi părinţii formează o mare familie.

„Şcoala noastră este pe strada Curcubeului. Cei 40 de ani înseamnă de fapt un curcubeu între 1980 şi 2020. Înseamnă o şcoală care în decursul anilor s-a bucurat de rezultate foarte frumoase şi la olimpiadele pe specialităţi, dar şi la sport şi la examenele naţionale. Este o şcoală în care fiecare om şi-a lăsat o părticică din sufletul lui. Noi am ajutat fiecare copil să-şi valorizeze calităţile deoarece nu toţi trebuie să fie olimpici la română sau matematică. Aici îi pregătim pe copii pentru viaţă. Şcoala este un loc din care eu consider că ne încărcăm cu tinereţe. Important este ca elevii să vină la şcoală cu sufletul deschis, cu bucurie”, a declarat Doina Vasilică, directorul şcolii.

Mâine, sărbătoarea şcolii va include o întâlnire cu foste cadre didactice. Au confirmat participarea aproximativ 30 de dascăli.

La vreme de mare sărbătoare, la intrarea în unitatea de învăţământ a fost realizat un panou cu coloane ale infinitului care, potrivit directorului, demonstrează că învăţământul urcă spre cer. Pe coloane au fost trecuţi toţi învăţătorii şi profesorii, iar la bază ceilalţi angajaţi care fac parte din personalul didactic auxiliar şi nedidactic. În centru au fost trecuţi directorii şcolii. „Îmi doresc ca foştii elevi să se cunoască între ei. Dacă în urma activităţilor din aceste zile vor apărea măcar două – trei legături mai strânse de comunicare, va fi un câştig. Vrem să demonstrăm că Şcoala 13 este o mare familie”, a concluzionat Doina Vasilică.

 

Deja ai votat!
se încarcă...