Două firme sunt interesate să asigure societăţii Eltrans autobuze care să înlocuiască tramvaiele

0

Astăzi, 31 ianuarie, a fost ultima zi în care au fost primite oferte din partea firmelor interesate să furnizeze societăţii Eltrans autobuze care să înlocuiască tramvaiele, în perioada în care se vor derula lucrările de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul.

Victor Ivănescu, director general Eltrans, a declarat că, din cei şase ofertanţi interesaţi, numai două firme au depus oferte. „Nu am deschis oferta tehnică. Această ofertă o vom dechide luni. Totul se desfăşoară online. După aceea, dacă totul este în regulă, tot online ofertanţii vor plasa şi preţul”, a declarat oficialul.

Această achiziţie se află şi în atenţia consilierilor municipali. În şedinţa de astăzi, consilierul municipal Gabriel Tanasă a cerut informaţii de la primarul Cătălin Flutur.

“Domnule primar, au trecut deja două luni de când dumneavoastră ne-ați anunțat că, imediat după ce semnați contractul la Piatra Neamț cu Ministerul, vom scăpa de tramvaie. De ce nu avem autobuze noi? De ce mai avem tramvaie în trafic?”, l-a întrebat consilierul social democrat pe primar.

Cătălin Flutur i-a răspuns că astăzi are loc licitația pentru achiziția de nouă autobuze noi. „E adevărat că nu se face nimic peste noapte. Îmi pare rău, sunteți mult mai tânăr și nu înțelegeți cum se întâmplă lucrul acesta. Pe 31 ianuarie este licitația. Deci, chiar repede și îi felicit pe cei de la Eltrans că s-au mobilizat și în foarte, foarte scurt timp au organizat licitația pentru achiziția de autobuze. Nimic nu se face a doua zi, dar chiar vreau să-i felicit pe cei de la Eltrans şi pentru mine a fost o surpriză”, a spus Cătălin Flutur.

Victor Ivănescu a explicat că lunea viitoare va prezenta mai multe informaţii în legătură cu această licitaţie.

Eltrans va achiziţiona în leasing operaţional nouă autobuze care vor înlocui tramvaiele, pe durata derulării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul.

Deja ai votat!
se încarcă...