O familie din Cucorăni are nevoie de ajutorul semenilor

0

Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei “Grup Civic” Botoşani, continuă să le dea lecţii de omenie funcţionarilor statului plătiţi să facă asistenţă socială. Tânărul a adus în atenţia publică o altă familie care se confruntă cu multe probleme. „Cât de nedreaptă e viaţa, uneori, pentru unii copii! Astăzi vă prezint povestea unei fetiţe premiante și a surioarei sale care își fac temele la lumina lumânării. În comuna Mihai Eminescu, sat Cucorăni, trăiește familia Gherasim, părinţii, doi copii și o bunică. Din păcate, familia nu are locuinţa racordată la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Mai mult, toţi cei cinci membri sunt nevoiți să locuiască într-o cameră. Căsuța familiei este veche şi a fost reconstruită cu chiu cu vai, după ce în anul 2005 a luat foc”, a declarat Daniel Câşlariu.

Potrivit acestuia, tatăl copiilor este cel care muncește și aduce bani în casă pentru a putea asigura traiul copilașilor, dar și al mamei în vârstă de 65 de ani, deoarece nu are nici un venit. În ciuda faptului că locuiesc în condiţii improprii, mama a mărturisit că nu ar da copiii într-un centru de plasament, deoarece ea a crescut într-o instituţie finanţată de stat.

Daniel Câşlariu a făcut din nou apel la oamenii cu suflet mare să ajute această familie. „Sunt impresionat cum, în anul 2020, un copil fără posibilități, care locuieşte într-o casă neracordată la reţeaua electrică, este un copil premiant. Aceşti copii ar mai avea nevoie de încălţări, mărimea 32, 37, de un aragaz şi o butelie. Mama se numește Gherasim Liliana Claudia, din comuna Mihai Eminescu, sat Cucorani, strada Mihai Golai, numărul 32”, a mai spus Daniel Câşlariu.

Preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani a ţinut să-i mulţumească lui Remus Daniel Dulgheru care l-a ajutat la cumpărarea unor produse alimentare care au fost donate acestei familii.

Deja ai votat!
se încarcă...