Agresorul de la Oneaga trimis în arest pentru o lună

0

Tânărul ridicat de polițiști în cazul crimei din centrul satului Oneaga,comuna Cristești, comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost arestat preventiv. Reținut inițial de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, Adrian Rotariu, în vârstă de 19 ani, a fost prezentat în această seară în fața magistraților de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani, care au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile. Astfel, potrivit deciziei instanței de judecată, tânărul ar urma să stea în spatele gratiilor până pe 2 martie, însă hotărârea judecătorilor nu este definitivă. Asta pentru că tânărul poate contesta măsura la Curtea de Apel Suceava, în termen de 48 de ore.

Potrivit primelor informații, totul ar fi plecat de la o acroșare între două mașini, în urma căreia șoferii s-ar fi luat la ceartă. În aceste împrejurări, Vasile Sadici, în vârstă de 43 de ani, ar fi încercat să aplaneze conflictul, dar a fost lovit cu pumnul de tânărul în vârstă de 19 ani. Ulterior, bărbatul s-ar fi prăbușit la pământ, iar tânărul i-ar mai fi aplicat o lovitură cu piciorul în gât.

În urma unui apel pe 112, în sat a ajuns un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, care a aplicat manevre de resuscitare, însă pentru bărbat a fost prea târziu, el decedând ca urmare a traumatismelor suferite, printre care și o fractură de coloană cervicală. După incidentul violent, agresorul a fugit și s-a ascuns, dar a fost găsit de polițiști după câteva ore. Cazul a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, care au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-au petrecut evenimentele. La finalul anchetei, Adrian Rotariu riscă să fie trimis în boxa acuzaților și să se aleagă cu ani grei de pușcărie.

Deja ai votat!
se încarcă...