Ghișeul unic va fi reactivat (video)

0

Prefectura Botoșani va reactiva Ghișeul unic. Anunțul a fost făcut de prefectul Alexandru Colbu în cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural. De altfel, cu acea ocazie a fost și aprobată în unanimitate o hotărâre în acest sens.

La noul Ghișeu unic vor participa 12 instituții publice: Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția pentru Agricultură Județeană, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Garda Forestieră, Poliția Rutieră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Secția Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, Arhitectul Șef al Consiliului Județean, Sistemul de Gospodărire a Apelor și Direcția Județeană pentru Cultură. „Ghișeul unic se va înființa în vederea obținerii avizelor și a autorizațiilor necesare implementării proiectelor finanțate din fonduri guvernamentale și externe de către unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani”, a declarat prefectul Alexandru Colbu.

În urmă cu 10 ani, prefectul de atunci, Cristian Roman, a avut și el o astfel de inițiativă, dar ghișeul care trebuia să elimine din birocrație nu a rezistat prea mult. Acum, reprezentantul Guvernului în teritoriu speră ca lucrurile să se fi schimbat.

Organizarea, funcționarea, locația și programul de lucru al Ghișeului unic vor fi aprobate prin ordin de prefect.

Deja ai votat!
se încarcă...