666 de slujbe disponibile

0

Botoșaniul continuă să ofere o sumedenie de locuri de muncă. Chiar dacă au trecut doar două zile din luna februarie, în această săptămână, în oferta Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) sunt 666 de slujbe.

Cel mai atractiv post rămâne cel de șef de serviciu în cadrul Direcţiei Servicii Publice, Serviciul de management integrat al deşeurilor de la Consiliul Județean (CJ). Acesta trebuie să aibă o vechime de minim cinci ani și studii superioare, „domeniul fundamental științe inginerești”. Salariul, cu tot cu sporuri, pe care-l va primi cel care se angajează pe acest post se apropie de 13.000 de lei, adică un net de peste 7.500 de lei.

În rest, angajatorii caută specialişti cu studii superioare, în special ingineri (specializaţi: în construcții, în mecanică, în industria alimentară, metalurgie, automatişti, energeticieni sau electronişti), economişti, farmaciști, biochimiști, medici veterinari, dar şi funcţionari în diferite structuri ale administraţiei publice local, atât cu studii medii, cât şi cu studii superioare.

Oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă, dar, din păcate, în general, salariul oferit este minim pe economie, şi anume 2.230 de lei brut.
De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite. Majoritatea sunt în domeniul confecţiilor sau construcţiilor.

Cu mici excepții, oferta de muncă este cam aceeași și multe posturi rămân neocupate de luni întregi și asta din cauză că foarte mulți din cei calificați au plecat în străinătate sau în alte zone ale țării, unde salariile oferite sunt mai mari.

Lista locurilor de munca disponibile in aceasta saptamana (aici)

Deja ai votat!
se încarcă...