joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTDe ce le place oamenilor vacanța de vară pe plajă?

De ce le place oamenilor vacanța de vară pe plajă?

De ce le place oamenilor vacanța de vară pe plajă?

Turismul maritim se extinde la nivel mondial, în mare parte datorită atracției relevante din stațiunile de la malul mării, dar și activităților recreative. Dezvoltarea industriei turistice, în România și  în alte țări ale Europei, poate acționa uneori în contrast cu necesitatea conservării ecosistemelor naturale.

Potrivit statisticilor, mai mult de 50% dintre turiști preferă pentru vacanța de vară, destinații la plajă. De ce iubesc oamenii vacanța la mare? Pentru că au parte de multe avantaje:

  • Vor distracție pe nisip, în aer liber, vor să se bucure de sporturi nautice
  • Sunt dornici să admire peisaje superbe cu valurile mării, răsăritul și apusul soarelui
  • Adoră să aibă parte de liniște, să audă doar zgomotul valurilor mării, să se bronzeze la soare, să se joace în nisip, să culeagă scoici pentru colecțiile personale, pe plajă
  • De regulă au parte de vreme minunată, se bucură de soare, de aerul sărat și de briza mării
  • Au parte de distracție, de preparate culinare exotice la diferite restaurante, etc.

Multe stațiuni turistice au locuri interesante de vizitat, iar în plus oferă peisaje superbe, vederi panoramice, care sunt perfecte pentru fotografii, selfie-uri, sau filmări video. Marea este minunată, adorabilă, relaxantă, apa întinerește, iar bronzul de mare este mai frumos și mai auriu decât cel de munte.

Oamenii adoră vacanțele la mare, dar și celebrarea unor evenimente pe plajă. Se organizează diverse tipuri de evenimente pe litoral, pe plajele superbe, pe care invitații lor le pot vizita. La mare pot fi diverse evenimente: nunți, zile de naștere, petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor, întâlniri de afaceri, corporative și alte momente unice, care merită o locație unică, fermecătoare, pe litoral. În plus, la mare, oamenii au parte de o atmosferă de vis și de activități de aventură, de sporturi nautice interesante. Cu siguranță cadrul natural și atmosfera din jurul plajei reprezintă ceva deosebit pentru familie și prieteni dragi.

Evaluând modul în care prețurile la cazare Costinești sunt corelate la vederea panoramică, locație, facilități și servicii de înaltă calitate, putem spune că prețurile camerelor de hotel sunt mai mici ca cele din toată Europa. Hotelurile și pensiunile sunt construite foarte aproape de coastă, în ciuda riscului supraaglomerației de pe plajă, din sezonul estival, din perioada de vârf.

Doar gândul că vei simți la vară briza mării cum îți trece peste față, te face să-ți rezervi din timp cazarea pentru vacanța de vară în stațiunea preferată, pentru a avea parte, și în acest an, de acest sentiment minunat. Vacanța de vară pe plajă, este o alegere bună și oferă o mulțime de motivații pentru a pleca la mare.

Oamenii vor să meargă în vacanță la mare mai ales datorită aerului curat, activităților de recreere și pentru frumusețea pitorească a peisajului litoral. Majoritatea stațiunilor au restaurante pe plajă, care sunt frecventate de turiști datorită preparatelor culinare gustoase din pește și fructe de mare.

Pe litoralul românesc al Mării Negre vin în fiecare an mii de turiști deoarece au parte de relaxare, au multe oportunități de cazare aproape de plajă, hoteluri cu vedere la mare și bineînțeles posibilitatea de a accesa direct peisajul și activitățile recreative de pe plajă.

Alături de avantajul oferit de o cazare ieftină Costinești se află și locația fiecărui hotel sau a fiecărei vile sau pensiuni, care au acces direct la plajă. În astfel de locații turistice, poți să te simți ca acasă. Turiștii au fost mulțumiți în fiecare an, deoarece nu pierdeau mult timp pentru a ajunge pe nisipul cald, să facă plajă. Hotelurile erau numite de ei „cazare aproape de plajă” și nu „cazare departe de plajă” cum sunt cele din orașe, ca de exemplu din Constanța.

Când vine vorba de vacanță, oamenii compară obiectivele turistice din diferite locații și ofertele de cazare. Prețurile la hoteluri contează, iar dacă se fac rezervări din timp, se pot obține oferte foarte avantajoase. Se ține cont de locație, peisaj, vedere la mare, număr de camere și alte facilități. Există hoteluri cu restaurante elegante, cu piscină, sală de conferințe, sală de sport, spa, bar, serviciu eco-turistic și altele.

Cel mai mult contează apropierea de plajă și accesibilitatea la vedere spre mare, pentru că asta doresc turiștii în ziua de azi, un peisaj panoramic relaxant. Cele mai căutate sunt variantele de cazare – pensiuni, vile și hoteluri – care sunt situate în fața plajei. Pentru ca să găsească locuri de cazare, turiștii fac rezervări din timp, în fiecare an.

Majoritatea hotelurilor de lux oferă o varietate impresionantă de servicii turiștilor și au un număr foarte mare de camere. Există și hoteluri mai ieftine, care au alte categorii de prețuri și alte facilități oferite oaspeților, mai reduse. În general, hotelurile care au mai puține servicii, au prețuri mai mici decât cele de lux. Pentru a avea o vacanță într-un hotel de 4 stele la un preț accesibil, o variantă ar fi să se cumpere pachete turistice pentru mai multe nopți de cazare, eventual All Inclusive, încă de pe acum, pentru la vară. Agențiile oferă astfel de pachete de vacanță, potrivite pentru turiștii de toate vârstele, la diferite vile, pensiuni și hoteluri de pe litoral.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...