Marius Budăi, ales chestor al Camerei Deputaților

0

Fostul ministru Marius Budăi a fost votat în conducerea Camerei Deputaților. El a fost propus de grupul parlamentar al PSD pentru a ocupa postul de chestor pentru sesiunea care a început pe 1 februarie. „Este rezultatul muncii depuse în cadrul organizației PSD Botoșani. Noi am avut rezultate bune în alegerile trecute și este normal să fi fost susținut de organizație și de către colegii de la centru pentru această funcție”, a declarat Marius Budăi.

Alți doi foști miniștri ai PSD, Lia Olguţa Vasilescu și Daniel Suciu au fost validați ca secretari, în timp ce controversatul Florin Iordache și Carmen Mihalescu rămân vicepreşedinţi ai celei de a doua camere a Parlamentului.

Din partea PNL, în Biroul Permanent au fost desemnați: Marilen Pirtea (vicepreședinte), Cristian Buican (secretar) și Laurenţiu Leoreanu (chestor).

USR dă cel de al patrulea vicepreședinte al camerei, în persoane lui Lucian Stanciu Viziteu, în timp ce Dragoş Zisopol de la minorităţi va fi cel de al patrulea chestor.

Ultimii chestori au fost desemnați de UDMR, (Dénes Seres) şi Pro România (Nicolae Bănicioiu).

PMP nu are reprezentanţi în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Noua structură a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost validată cu 259 de voturi „pentru” şi cinci „împotrivă”.

Pe de altă parte, partidele și-au desemnat liderii de grup. Aceștia sunt: Alfred Simonis (PSD), Florin Roman (PNL), Cătălin Drulă (USR), Victor Ponta (Pro Europa), Benedek Zacharie (UDMR), Varujan Pambuccian (minorităţi naţionale), Marius Paşcanu (PMP).

Deja ai votat!
se încarcă...