Măsuri speciale împotriva coronavirusului chinezesc

0

Măsuri speciale din cauza afecţiunilor respiratorii şi gripei chinezeşti la Urgenţe. Toţi pacienţii sunt direcţionaţi imediat către infecţioase cu ambulanţele, iar combinezoane speciale sunt pregătite în caz de o suspiciune a variantei chinezeşti a virusului. Astfel, zilnic ajung la Urgenţe aproximativ 10 persoane din diverse părţi ale judeţului, acuzând afecţiuni respiratorii.

Ultimile evoluţii la nivel global, au făcut ca şi la Urgenţe să se ia o serie de măsuri speciale, cauzate de virusul provenit din China. Astfel, unitatea este dotată cu combinezoane speciale, de unică folosinţă, care conţin halate, măşti, mănuşi şi chiar ochelari speciali pentru fiecare angajat în parte, precum şi un protocol special de tratare a suspiciunilor de astfel de afecţiuni. Din acest motiv, toate afecţiunile respiratorii sunt trimise, în prezent, la Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament şi consult de specialitate.

Măsura, deşi aparent una benefică, nu face decât să suprasolicite şi mai mult ambulanţele care trebuie să transporte bolnavii la şi de la Urgenţe la Contagioase, şi aduce în prim plan o mai veche problemă birocratică. Pentru că la Infecţioase nu este cameră de gardă, toţi pacienţii cu suspiciune de gripă sau viroze, trebuie să treacă şi pe la Urgenţe, unde să li se facă o fişă de prezentare, astfel că toţi botoşănenii care ajung la Urgenţe sunt expuşi şi infecţiilor respiratorii, pe lângă afecţiunile cu care ajung ei la spital.

Astfel, ambulanţele fac şi câte 3-4 drumuri cu un bolnav, de la Urgenţe la Infecţioase, de acolo la TBC sau la Urgenţe înapoi, pentru alte consulturi, după care înapoi la Infecţioase.

Deja ai votat!
se încarcă...