Nemulţumiri în şcolile botoşănene de la neacordarea sporurilor

0

Angajaţii din sistemul de învăţământ sunt nemulţumiţi că, deşi încă din ianuarie 2019 a fost adoptată o hotărâre de Guvern privind acordarea sporurilor, aceasta nu se aplică. “Deşi în unele şcoli a fost parcursă întreaga procedura şi avem chiar şi hotărâri judecătoreşti, nu putem aplica deoarece se blochează acordarea  sporurilor prin programul de salarizare”, a declarat Liviu Axinte, liderul liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit acestuia, oricum, în cazul personalului nedidactic, acordarea unui spor de 10% la un salariu net de aproximativ 1500 de lei, nu ar însemna un efort financiar considerabil. “Mai grav pentru noi este faptul că Ministerul Educaţiei plăteşte angajaţilor din minister sporuri, dar în ţară nu. Atunci când a fost aprobată hotărârea de guvern a fost şi o temă de ieşit la televizor şi de anunţat că a fost creat cadrul legal pentru acordarea sporurilor în învăţământ. Atunci am fost înjuraţi de toată ţara că iar se acordă sporuri în învăţământ”, a mai spus Liviu Axinte.

Conducerile unor şcoli din judeţ au solicitat specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică să facă determinări pentru stabilirea locurilor de muncă pentru care se acordă sporuri, însă niciun angajat din sistem nu a primit vreun leu. Explicaţia oficială este aceea că aplicaţia Edusal nu permite acordarea sporurilor. Sindicaliştii speră că situaţia va fi deblocată, în urma discuţiilor care se poartă în această perioadă cu Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

Deja ai votat!
se încarcă...