spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTScandal în Consiliul Municipal de la facilităţile acordate în Parcul Cornişa (video)

Scandal în Consiliul Municipal de la facilităţile acordate în Parcul Cornişa (video)

În ultima şedinţă a Consiliului Municipal, aleşii locali s-au certat şi de la acordarea unor facilităţi în Parcul Cornişa pentru copiii încadraţi în grad de handicap. Discuţiile pe această temă au fost deschise de viceprimarul Cosmin Andrei, care a întrebat dacă la Cornişa există o listă în baza căreia sunt acceptaţi cu titlu gratuit copii cu dizabilităţi. Asta după ce acest aspect i-a fost adus la cunoştinţă de mama unui copil care nu a fost primită la Cornişa, deoarece „nu este pe listă”. „Doresc să ştiu câte persoane au beneficiat de acces gratuit la Cornişa, în baza cărui temei legal s-a făcut acest lucru, pentru că există tot felul de discuţii. Pentru a vă scuti de astfel de intervenţii, pe viitor, o să propun o modificare de regulament, astfel încât, nediscreţionar, toţi copiii cu dizabilităţi să aibă acces gratuit la Parcul Cornişa”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, existenţa listelor este explicată prin protocolulîncheiat cu două asociaţii. „Am încercat să-i ducem în orele în care Cornişa nu este valorificată la nivel maxim. În municipiul Botoşani sunt câteva mii de persoane cu handicap, care nu sunt în asociaţii. Nu poate să vină fiecare, oricum şi oricând, ar putea, eventual printr-o schimbare de regulament, dar cred că trebuie o dezbatere publică”, a explicat primarul.

Cosmin Andrei a replicat că nu-şi aminteşte ca deliberativul local să fi votat pentru accesul gratuit, discriminatoriu, al unor persoane care sunt înscrise în asociaţii. „Sunt foarte mulţi copii cu dizabilităţi, sunt foarte mulţi părinţi care nu au posibilitatea sau nu doresc să se înscrie în aceste asociaţii, iar în acest sens apreciez deschiderea pentru modificarea regulamentului. Dacă aţi permis acest lucru discriminatoriu, cineva trebuie să plătească pentru accesul de la Cornişa şi să nu avem alte probleme acolo, cu articole din Codul Penal”, a mai precizat Cosmin Andrei.

La rândul său, Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, a explicat că nu este vorba de un tratament discriminatoriu. „Vă asigur că aceşti copii vor găsi sprijin din partea noastră, venind acolo în cursul dimineţii, de luni până joi. Legislaţia incidentă în materie permite unor categorii de persoane să beneficieze de aceste facilităţi”, a spus Eugen Ţurcanu.

În continuare, Cosmin Andrei, a arătat că este de acord cu legislaţia incidentă, însă aceasta a fost aplicată discriminatoriu, din moment ce unei mămici care are copil cu grad de handicap nu i s-a permis accesul.

Declaraţia l-a iritat pe Cătălin Flutur. „Există un protocol între o instituţie căreia Consiliul Local i-a dat să administreze baza de la Cornişa şi nişte asociaţii. Nu am vrut să facem tam-tam pe chestia asta. Cred că am făcut un lucru extraordinar răspunzând la solicitarea celor două asociaţii şi nu am cântat <cucurigu> pe primărie. Mi se pare că discuţia merge mult prea departe pentru că scăpăm din mână tot ce se întâmplă acolo, iar responsabilitatea este a celui care administrează parcul şi a noastră, a Consiliului Local”, a afirmat primarul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...