Cod Galben de ninsori si viscol

0

Iarna nu se dă bătută atât de repede. După două săptămâni ca de primăvară vom avea parte de astăzi de un puseu de frig și ninsoare care se va întinde până duminică. În acest context, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vreme rea, care va intra în vigoare în această dimineață, la ora 8:00, şi va afecta peste trei sferturi din ţară, inclusiv județul Botoșani, până mâine dimineaţa.

În intervalul menţionat, în regiunile estice vor fi precipitaţii, la început ninsori în zona de munte şi în județul Botoșani şi mai ales ploi şi lapoviţă în rest, iar spre seară şi noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în județul Botoșani şi centrul Moldovei, iar din orele serii şi în sudul Moldovei, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona montană 90 – 100 km/h.

Temperaturile încep să scadă și să se apropie de normalul termic al perioadei. Astfel, maximele vor fi de numai 5ºC, în timp ce minimele vor ajunge la -5ºC. Joi, soarele își va face ușor apariția printre nori, dar nu va putea să încălzească prea tare, astfel că maximele vor mai pierde trei grade.

Weekend-ul se anunță a fi unul dintre cele mai reci ale începutului de an, mercurul din termometre nereușind să mai treacă peste pragul de îngheț. Cea mai friguroasă zi se anunță a fi cea de sâmbătă, când, maximele vor fi de -1ºC, iar minimele de -8ºC. Duminică, vremea se va încălzi ușor, dar va rămâne rece comparativ cu zilele de la sfârșitul săptămânii trecute, maxima nedepăşind 4ºC.

Deja ai votat!
se încarcă...