Drumul Botoșani – Suceava s-a blocat (video) – UPDATE

0

Viscolul și zăpada dă mari bătăi de cap drumarilor, în special în partea de Vest a județului pe drumurile care duc spre Suceava. Situația este cruntă atât pe drumurile naționale, cât și pe cele județene.

Drumul Național (DN 29) Botoșani – Suceava este blocat, iar coada de mașini se întinde de la ieșirea din oraș și până la Vlădeni. La Baisa o camionetă a derapat de-a curmezișul străzii, iar în zona Vlădeni un tir a blocat circulația, care și așa se desfășura pe un singur fir. Din această cauză, în zonă s-au făcut cozi de zeci de mașini care se întind pe sute de metri spre disperarea șoferilor. O situație grea se înregistrează și pe Drumul Național (DN 29C) Vârfu Câmpului – Siret.

Blocaj se înregistrează și pe drumul spre Dorohoi, între intersecția spre Ipotești și cea spre Bucecea, în zona Cucorăni.

De asemenea, pe drumurile județene din vestul județului, în special cele din Dersca situația este una greu de gestionat din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului foarte puternic. „Am ieșit pe teren și încercăm să rezolvăm situația. Toate utilajele sunt ieșite din bază”, a declarat vicepreședintele CJ, Dorin Birta. La rândul său, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), Cătălin Gheorghian, susține că viscolul și cantitatea mare de zăpadă pune probleme și pe DJ 296 și DJ 296 A Roma – Costești – Roșiori.

Probleme sunt și în comuna Dângeni pe drumul DJ 294, care le-a Dângeniul de drumul Național Botoșani – Săveni (DN 29), unde au rămas blocate mașini și care au fost trase de autofreze. „Am fost cu niște voluntari să duc un aragaz și o mașină de spălat la o familie diun Dângeni. Am rămas blocați și am fost tractați de o autofreză”, a declarat Daniel Câșlariu, președintele Asociației Grup Civic Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...