Firma Microbuzul a câştigat un nou contract cu municipalitatea botoşăneană

0

Botoşănenii vor circula încă şase ani cu mijloacele de transport ale societăţii Microbuzul. Firma condusă de Dumitru Balan a câştigat licitaţia organizată de municipalitatea botoşăneană.

Vechiul contract a expirat pe 3 decembrie 2019, însă operatorul a avut cadrul legal pentru a-şi continua activitatea în municipiu, deoarece, în şedinţa din 29 noiembrie 2019, consilierii municipali au votat proiectul vizând rezilierea de comun acord a contractului de prestări servicii de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze. Rezilierea s-a făcut la solicitarea conducerii Microbuzul, care a făcut trimitere la un articol din contract care-i permitea să-şi continue activitatea, în aceleaşi condiţii, până la desemnarea unui nou operator, dar nu mai mult de 120 de zile de la notificarea intenţiei de reziliere.

În luna decembrie a anului trecut, municipalitatea avea în derulare procedura pentru o nouă licitaţie, care s-a finalizat în aceste zile.

„Am făcut publicare în jurnalul Uniunii Europene pentru atribuirea unui nou contract. Au trecut toate termenele, s-a organizat licitaţia pentru şase ani şi am avut un singur ofertant, societatea Microbuzul. Procedura s-a finalizat prin selectarea operatorului, iar noul contract a fost semnat săptămâna trecută”, a declarat un oficial din Primăria Botoşani.

Microbuzul a fost singura firmă care a participat la licitaţie, asta deşi era asigurat cadrul legal pentru a participa la licitaţie inclusiv asocieri de firme. „Am încurajat maşinile electrice, prin punctaje mai mari. Am încurajat achiziţia de maşini noi din partea operatorului, prin punctaje mai mari. Cu alte cuvinte, dacă venea un operator cu tot parcul auto nou, câştiga cu siguranţă licitaţia. Dar nu a venit, am avut doar un operator, care a respectat condiţiile minime şi a fost declarat câştigător”, a spus acelaşi oficial.

Dumitru Balan a confirmat că, reprezentanţii primăriei i-au comunicat că, în urma derulării acestei proceduri, firma pe care o conduce a fost declarată câştigătoare.

Societatea Microbuzul a încheiat primul contract cu municipalitatea la 1 septembrie 2009. În septembrie 2015, contractul a fost prelungit pentru încă trei ani, pentru ca în toamna anului 2018, aleşii locali să voteze o nouă prelungire.

Deja ai votat!
se încarcă...