„Omul păianjen” din Drăgușeni trimis pachet în Germania

0

Bărbatul ridicat de pe o stradă din Botoșani, în urmă cu aproape două săptămâni, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania, va fi extrădat. Așa a decis luni magistrații Curții de Apel Suceava, în baza documentelor furnizate de anchetatorii germani. Prin urmare, Dan Corneliu Dornescu, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în vederea perfectării documentelor privind predarea către statul german. În schimb, bărbatul, care a fost de acord cu extrădarea, a avut o singură solicitare – în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate,el să fie transferat în România, pentru executarea pedepsei.

De loc din comuna Drăgușeni, Dan Corneliu Dornescu a fost ridicat pe 21 ianuarie a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de pe o stradă din municipiul Botoșani. Depistat pe strada Octav Onicescu, el a fost reținut ulterior în baza mandatului european de arestare emis la data de 2 decembrie 2019 de către Tribunalul din Tiergarten – Germania. De altfel, el a fost capturat în urma unor schimburi de informații, pe numele botoșăneanului existând o semnalare transmisă de către Biroul Național SIRENE din Germania.

„Faţă de acesta se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt prin efracţie într-o locuinţă, conform Codului penal german”, a precizat atunci Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În fapt, Dan Corneliu Dornescu este bănuit că la data de 9 iunie 2019, în jurul orei 03:20, ajutat de un complice, s-ar fi cățărat pe fațada unei clădiri din Berlin, asemeni „omului păianjen” și apoi, cu ajutorul unei șurubelnițe, a încercat să forțeze o fereastră de la apartamentul unei femei, cu intenția de a sustrage obiecte de valoare, însă tentativa de furt a fost observată de un trecător, care a alertat autoritățile. Botoșăneanul și complicele lui au reușit să fugă, dar în urma investigațiilor și a probelor adunate de criminaliști, anchetatorii au ajuns la Dan Corneliu Dornescu, care a devenit principalul suspect.

Deja ai votat!
se încarcă...