joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTRecomandări pentru şoferii care pleacă la drum

Recomandări pentru şoferii care pleacă la drum

Având în vedere avertizările meteorologice privind ninsorile abundente din intervalul următor şi luând în calcul posibilitatea ca şoselele să fie acoperite cu zăpadă, poliţiştii rutieri au venit cu o serie de recomandări pentru şoferii care urmează să plece la drum. Astfel, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic astfel încât să le fie permisă oprirea în siguranţă, luând în considerare faptul că, în astfel de circumstanţe, distanţa de frânare este mult mai mare.

Sfaturile poliţiştilor:

– Echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc).

– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea şi văzuţi în trafic. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

– Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în aceeaşi direcţie!

– Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile de pietoni, marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Totodată, poliţiştii le recomandă celor care vor să plece la drum să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...