10 milioane de lei pentru stăvilirea unei alunecări de teren

0

O zonă cu probleme mari de pe un drum județean își va găsi rezolvare în cel mai scurt timp. Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) și cei ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat finanțarea pentru consolidarea versantului şi modernizarea DJ 293, Dumeni – Havârna, km 8+100 – 9+000. Este vorba de lucrări în valoare de 9,93 milioane de lei.

În cadrul lucărilor se vor face intervenţii necesare asupra sectorului de drum afectat de o alunecare de teren, activă de 50 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere realizarea unui zid de sprijin din beton armat pe piloţi, printr-un sistem de drenaj de suprafaţă cu o lungime de 450 de metri, o structură de sprijin de suprafaţă și una de sprijin pe piloţi. De asemenea, se are în vedere amenajarea suprafeţei versantului şi lucrări de vegetalizare pe o suprafaţă de 19.000 metri pătrați și realizarea unui podeţ din beton armat cu o lungime totală de șase metri, deoarece actualul podeţ nu respectă normele actuale pentru un drum judeţean din punctul de vedere al elementelor de gabarit şi al clasei de încărcare şi prezintă o serie de deficienţe structurale.

Lucrarea a fost scoasă la licitație de către CNI, cu o valoare de 8.328.771,34 lei. S-a depus o singură ofertă din partea unei asocieri condusă de Cornells Floor. Din asociere mai face parte Big Conf și Ecomary Iași.

Selecția câștigătorilor s-a făcut pe data de 15 ianuarie, dar contractul nu s-a semnat până în prezent din cauza lipsei finanțării.

Deja ai votat!
se încarcă...