Contrabandă dejucată cu focuri de armă, pe frontiera cu Ucraina

0

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au confiscat miercuri seară (n.r. – 5 februarie a.c.), 4.500 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de peste 63.000 de lei.

Captura a fost realizată în timp ce o patrulă verifica frontiera cu Ucraina, în zona localităţii Baranca (comuna Cristineşti). La un moment dat, poliţiştii au observat un bărbat care venea dinspre malul râului Prut către sat, transportând două colete voluminoase, şi au început să-l urmărească de la distanţă. În momentul în care suspectul a încercat să ascundă coletele la o stână din apropiere, poliţiştii de frontieră au trecut a acţiune.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, individul a abandonat coletele și a luat-o la fugă spre pădure. Întrucât suspectul nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au scos pistoalele şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Concomitent, au fost anunţate şi autoritățile ucrainene despre cele întâmpate, cazul urmând să fie anchetat în comun. „La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 90.000 de ţigarete (n.r. – 4.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 63.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În plus, poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

+7 -0
se încarcă...