Patriarhul Teoctist va fi omagiat în comuna natală

0

Locuitorii din comuna Stăuceni îl vor omagia mâine pe Patriarhul Teoctist. Pentru a marca 105 ani de la naşterea Patriarhului, vor fi omagiate slujbe la biserica din satul Victoria, ctitorită de al cincilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române, dar şi la Casa Memorială din satul Tocileni.

„Se împlinesc 105 de ani de la naștere Părintelui Patriarh Teoctist Arăpaşu, fiu al plaiurilor botoșănene! Vă așteptăm vineri, ora 8.00, la Biserica din Victoria, Stăuceni, ctitoria Preafericirii Sale, pentru a ne ruga şi a omagia personalitatea Sa! Sfânta Liturghie, slujba de Parastas și de la ora 10.15, la Casa Memorială din Tocileni! Așteptăm cu mult drag pe toți cei ce doresc să ne fie alături la acest eveniment!”, a transmis preotul Andrei Costin.

Patriarhul Teoctist s-a născut pe 7 februarie 1915 în satul Tocileni, fiind cel de-al zecelea copil al lui Dumitru și Marghioalei Arăpașu. În anul 1928, Teodor Arăpașu, pe numele de mirean, a intrat în mănăstire fiind numit frate, la Mănăstirea Vorona. PF Teoctist a fost Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în perioada 9 octombrie 1977 – 30 iulie 2007.

Deja ai votat!
se încarcă...