Tânără în stare gravă din cauza unui virus

0

O tânără de 27 de ani a fost internată în stare gravă la spital din cauza unui virus.

Fata, din Botoșani, a fost diagnosticată cu suspiciune de encefalită virală. Tânăra a ajuns la spital în dimineața zilei de marți, acuzând dureri de cap foarte mari, stări de greață și amețeli. Medicii au direcționat-o imediat către Secția de boli Infecțioase, de unde însă medicii au solicitat un examen tomograf, aceasta fiind din nou direcționată către Urgențe. Ulterior, tânăra a fost internată pentru tratament și supraveghere strictă, medicii urmând să monitorizeze îndeaproape evoluția stării ei de sănătate.

Encefalita reprezintă o inflamaţie a creierului. Uneori această inflamaţie poate cuprinde şi meningele, situaţie în care avem de a face cu o meningoencefalita.

Din punct de vedere etiologic, encefalitele pot fi de cauză virală, bacteriană, fungică sau autoimună, de departe cele mai multe fiind de natură virală. Dintre acestea, cea mai întâlnită este encefalita cu virus herpes simplex.

Poarta de intrare a virusului diferă de la virus la virus. Există virusuri care se transmit de la om la om -HSV, EBV, sau arbovirusurile, care necesită un anumit vector – ţânţarul sau căpuşa fiind cele mai comune.

Manifestările clinice şi evoluţia sunt foarte variate. Cele virale sunt precedate pentru câteva zile de stare de rău cu febră, dureri musculare, cefalee, greaţă sau vomă.

Ulterior, afectarea creierului se poate manifesta prin afectarea statusului mental, meningism, hemipareză, disfuncţie autonomă, pareze de nervi cranieni, sau crize epileptice.

Grupele extreme de vârstă sunt cele mai afectate, prezentând forme mai severe de boală.

Deja ai votat!
se încarcă...