spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTTânără în stare gravă din cauza unui virus

Tânără în stare gravă din cauza unui virus

O tânără de 27 de ani a fost internată în stare gravă la spital din cauza unui virus.

Fata, din Botoșani, a fost diagnosticată cu suspiciune de encefalită virală. Tânăra a ajuns la spital în dimineața zilei de marți, acuzând dureri de cap foarte mari, stări de greață și amețeli. Medicii au direcționat-o imediat către Secția de boli Infecțioase, de unde însă medicii au solicitat un examen tomograf, aceasta fiind din nou direcționată către Urgențe. Ulterior, tânăra a fost internată pentru tratament și supraveghere strictă, medicii urmând să monitorizeze îndeaproape evoluția stării ei de sănătate.

Encefalita reprezintă o inflamaţie a creierului. Uneori această inflamaţie poate cuprinde şi meningele, situaţie în care avem de a face cu o meningoencefalita.

Din punct de vedere etiologic, encefalitele pot fi de cauză virală, bacteriană, fungică sau autoimună, de departe cele mai multe fiind de natură virală. Dintre acestea, cea mai întâlnită este encefalita cu virus herpes simplex.

Poarta de intrare a virusului diferă de la virus la virus. Există virusuri care se transmit de la om la om -HSV, EBV, sau arbovirusurile, care necesită un anumit vector – ţânţarul sau căpuşa fiind cele mai comune.

Manifestările clinice şi evoluţia sunt foarte variate. Cele virale sunt precedate pentru câteva zile de stare de rău cu febră, dureri musculare, cefalee, greaţă sau vomă.

Ulterior, afectarea creierului se poate manifesta prin afectarea statusului mental, meningism, hemipareză, disfuncţie autonomă, pareze de nervi cranieni, sau crize epileptice.

Grupele extreme de vârstă sunt cele mai afectate, prezentând forme mai severe de boală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...