Zeci de elevi botoşăneni nu au ajuns astăzi la cursuri din cauza drumurilor blocate de zăpadă

0
sdr

Elevii din două localităţi izolate ale judeţului nu au ajuns astăzi la şcoală din cauza drumurilor blocate de zăpadă. „Vorbim de 21 de copii din satul Balta Arsă, care ar fi trebuit să ajungă la Şcoala Corni, dar, din păcate, microbuzul şcolar nu a putut să ajungă la ei, drumul fiind blocat în zona pădurii de la Balta Arsă”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general. Cu o problemă similară s-au confruntat 13 copii din Balta Roşie – Flămânzi. Aceştia nu au putut ajunge la Şcoala Prisăcani. „Copiii care au absentat sunt împărţiţi în mai multe clase, astfel că absenţa lor nu a perturbat programul unităţilor respective. Astăzi am primit asigurări de la autorităţile locale că drumurile vor fi deszăpezite”, a mai spus Gabriel Hârtie.

Potrivit oficialului, Ministerul Educaţiei centralizează în fiecare dimineaţă cu cazurile de gripă înregistrate în unităţile de învăţământ. „Comunicăm în fiecare zi cu Direcţia de Sănătate Publică. La această dată avem două cazuri de gripă, în două şcoli diferite. Totodată, conducerile unităţilor de învăţământ ne-au transmis că sunt copii care nu vin la cursuri din cauză că sunt răciţi. Absenţe sunt mai multe, deoarece mai avem şi cazuri de varicelă. Toate absenţele copiilor care au probleme de sănătate vor fi motivate, în baza documentelor aduse de la medicii de familie”, a mai spus Gabriel Hârtie.

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a anunţat că astăzi în 13 judeţe sunt închise unităţi de învăţământ, integral sau parţial, date fiind cazurile confirmate de gripă.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, elevii din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Vrancea au rămas astăzi acasă,  alte 12 inspectorate şcolare din ţară anunţând că au în raza lor de competenţă şcoli închise tot din cauza vremii.

Deja ai votat!
se încarcă...