Zeci de tone de material antiderapant folosite în lupta cu iarna

0

Utilajele şi muncitorii de la Urban Serv au acţionat de ieri după amiază pe străzile municipiului Botoşani, dat fiind acest nou episod de iarnă.

Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, a precizat că miercuri utilajele au ieşit în teren la ora 15.30, aşa cum s-a primit comanda de la funcţionarii din cadrul Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani. „Prin contractul pe care îl avem cu Primăria Botoşani, acţionăm la comanda Primăriei până la ora 22.00, iar după această oră putem să luăm noi decizia de a interveni în baza contractului de salubrizare – deszăpezire. Am ieşit prima dată cu patru utilaje şi s-a acţionat pe intrările în oraş, în zonele cu pantă, sensurile giratorii, pentru ca mai apoi să se intre cu încă două utilaje pe toate străzile din careul de deszăpezire. Începând cu ora 18.00 am început să acţionăm şi pe trotuare cu patru utilaje, apoi cu şase utilaje toată noaptea până în jurul orei 6.00 dimineaţa. Astăzi (joi – n.r.) s-a acţionat de la ora 8.0 , cu opt utilaje”, a explicat oficialul.

Datele centralizate arată că s-au folosit aproximativ 90 de tone de sare. „Am intervenit manual şi pe trotuare, în zona trecerilor de pietoni, pe principalele artere, în parcurile din municipiu şi pe pietonale. Din păcate, înainte de a ninge a plouat şi temperaturile scăzute au dus la producerea poleiului. Din punct de vedere al carosabilului mă declar mulţumit, pentru că  este <la negru> şi acţionăm pe trotuare pentru a le aduce în cea mai bună stare”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

Activitatea de deszăpezire a fost favorizată astăzi la prânz de faptul că soarele a mai topit zăpada şi gheaţa formată pe unele străzi şi trotuare. Ca de fiecare dată, nu s-a intervenit în zonele care nu sunt incluse în careul de deszăpezire, spre nemulţumirea botoşănenilor care susţin că ar trebui să se acţioneze în tot oraşul.

Deja ai votat!
se încarcă...