Concerte rock cu iz penal, din cauza unui joint cu cannabis

0

Doi tineri din municipiul Botoşani au ajuns să fie trimişi în judecată de procurorii antidrog, după ce au „poștit” o țigară cu tutun amestecat cu cannabis la „Bucovina Rock Castle”. Întâmplarea s-a petrecut în vara lui 2016, în municipiul Suceava, iar cei doi au fost inculpaţi pentru deținere de droguri de risc şi respectiv punere la dispoziție de droguri de risc.

Faptele s-ar fi petrecut în noaptea de 18 spre 19 august 2016, când cei doi botoşăneni, unul student în anul I la Universitatea din Birmingham (Regatul Unit al Marii Britanii), iar celălalt minor, alături de alți trei tineri, se aflau în zona de campare din apropierea Cetății de Scaun a Sucevei, unde aveau loc concerte de muzică rock. Atunci, Ștefan Alexandru B., în vârstă de 17 ani, care făcuse rost de un joint cu „iarbă”, le-a propus celor din grup să fumeze cu toții, cu condiția ca fiecare să îi dea câte 30 de lei, pentru a-și recupera banii dați pe substanța interzisă. Distracția le-a fost însă întreruptă de un echipaj al Jandarmeriei, care s-a apropiat de tineri. Poate nu s-ar fi întâmplat nimic, însă unul din tinerii aflați în grup grup, în momentul în care i-a văzut pe jandarmi, a avut o reacţie neaşteptată şi a aruncat chiştocul de ţigară pe jos. Tinerii au fost ridicați pentru audieri, iar restul de țigară a fost sigilat și predat polițiștilor specializați de la Serviciul Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, care au preluat cercetările. Analizele de laborator au confirmat ulterior că a fost vorba de un joint care conținea cannabis în amestec cu tutun.

Prin urmare, Ştefan Alexandru B., care a avut țigara și a împărțit-o cu ceilalţi contra unor sume de bani a fost trimis în judecată pentru deținere și punere la dispoziție de droguri de risc, fără drept, iar celălalt botoşănean, Ștefan Alexandru I., care a aruncat țigara la vederea jandarmilor, a fost trimis în judecată pentru deținere de droguri de risc, pentru consum propriu. Dosarul în care vor fi judecați cei doi a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava, dar pedepsele vor fi probabil mici, cum este și firesc, și asta pentru că țintele celor de la antidrog reţelele de traficanţi, mai ales cei care se ocupă de importul substanţelor stupefiante şi de comercializarea acestora. De altfel, la ultimele ediţii ale Festivalului „Bucovina Rock Castle” de la Suceava polițiștii de la Serviciu Antidrog au deschis mai multe dosare pentru deținere, consum sau trafic de droguri.

Deja ai votat!
se încarcă...